Iliev digao glas, traži promenu pravilnika!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.02.2019.
13:41
Izvor: Sportske.net

Svojevremeno je Zvezda bila ta koja se žalila na odluku o smanjivanju broja stranaca u domaćem fudbalu, a sada smo došli do toga da Partizan u tome vidi veliki problem.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Kada je Odbor za hitna pitanja FSS u martu 2017. godine odlučio da smanji broj stranaca u Super ligi sa šest na četiri u Ljutice Bogdana su imali najviše razloga za nezadovoljstvo.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić tada je odluku ocenio kao kontraproduktivnu, neusklađenu sa evropskim standardima, ali je poručio da će na "Marakani" poštovati stav FS Srbije.

Nepune dve godine kasnije u Zvezdi se odlično snalaze u datim okolnostima, ali izgleda da u Partizanu raste nezadovoljstvo zbog ograničenog broja stranih igrača koji mogu da se nađu u protokolu za utakmice Super lige. To potvrđuje i najnovija izjava sportskog direktora crno-belih Ivice Ilieva data "Novostima".

"Prinuđeni smo da uzimamo domaće igrače i na kraju nas oni koštaju više nego strani. Partizan bi bolje poslovao kada bi moglo više stranaca da bude u timu i ove moje reči su svojevrsni apel na institucije da reaguju i dozvole veći broj stranaca u našoj ligi jer je konstantan i veliki odliv domaćih igrača u inostranstvo", rekao je Iliev.

Partizan od ove zime u svojim redovima ima šestoricu stranaca i već na proleće će po dvojica iz garniture koju čine Mark Valijente, Gabrijel Enake, Aleksandar Šćekić, Goran Zakarić, Musa Ndžaj i Rikardo Gomeš morati da ostaju van protokola. Zbog problema sa brojem stranaca prošlog leta je na pozajmicu poslat i Juri Vakulko koji će do juna nastupati za Arsenal iz Kijeva.

Pravilnik je ranije predviđao da se igrači iz zemalja bivše SFRJ ne tretiraju kao stranci, a pre posledje promene na snazi je bilo pravilo 4+2, odnosno četvorica stranaca plus dvojica igrača iz zemalja bivše SFRJ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 01.02.2019
19:20

To +2 u 4+2 stranaca tj. ta 2 stranca iz zemalaja bivše Jugoslavije je nešto najgluplje među pravilima. Pravilo o 4 stranca je na štetu klubova i klupskog fudbala, a u korist reprezentativnog, pogotovo to važi za mlađe selekcije jer u Srbiji kvalitetniji igrači preko 23 godina su prava retkost.

avatar
RIP KOBE
Friday, 01.02.2019
18:39

ako je i dalje 4+2 na snazi onda lepo moze i enake u prvi tim pored scekica i zakarica.

avatar
jv
Friday, 01.02.2019
17:50

Ne može da kupi novog Sumu. Da dozvole više stranaca kupovao bi panjeve za 2 miliona, samo u čijim džepovima bi završio taj novac....

avatar
ercov
Friday, 01.02.2019
17:31

Od svih gore navedenih Partizanovih stranaca ni jedan nije nivo imena kluba. Toliko o Ivici Ilijevu.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Friday, 01.02.2019
16:53

Ja kao Srbin apelujem na domacu javnost da smanje broj stranaca u klubovima koji se takmice u Superligi i da se daje sansa nasim igracima koji su kvalitetniji od mnogih stranaca koji su dovedeni u nasu ligu.

avatar
nemam pojma
Friday, 01.02.2019
16:42

Naravno da je pravilo glupavo, zato što diže cenu domaćim igračima manjeg kvaliteta, zbog slabe ponude a velike tražnje. Još kad se uzmu u obzir klubovi koji tradicionalno ne žele da daju igrače Partizanu, dobijate poražavajuću sliku. Povratnici koji valjaju su tek preskupi. Najbolje bi bilo da se ta kvota potpuno ukine. Pogotovo ako želimo u EU. Ili da se ukine za EU, ili ex-Yu.

avatar
Kokorayko
Friday, 01.02.2019
15:48

Nisam navijač Partizana ali ovo je sasvim realno i veoma dobar predlog
Treba uvesti pravilo da igrači iz EU nisu stranci plus četiri igrača van EU.
Može da se uvede pravilo da moraju u timu da budu dva-tri igrača iz Srbije to je sasvim dovoljno:
Em će tako klubovi da budu poželjniji za privatizaciju a podići će se i kvalitet fudbala sigurno

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 01.02.2019
15:25

Indikativno je da uvijek 'slabiji' klub, onaj koji slabije stoji, trazi povecanje broja stranaca. Trziste je ogromno, uvijek mozes nahvatati nekog slobodnog agenta, pa ako se pokaze-prodati, ako ne-nikom nista. Kvalitetan igrac iz domace lige kosta, ali u tome i jeste fazon-ako hocemo kvalitetniji fudbal moramo dovoditi koliko-toliko kvalitetne i provjerene igrace.

avatar
Südkurve München
Friday, 01.02.2019
15:02

Ja bih uveo naredbu da stranci uce srpski jezik, pa samo vidimo Diaru, Kadua, Jirku, Mbodja, za Klea ne znam dal je pricao srpski, Frimpponga... Da se malo na njih ugledaju

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 01.02.2019
14:45

Sest stranaca je OK.