Ilić: "Zvezda je već šampion, ali se nadam pobedi Partizana"

Autor: Beta Beta
četvrtak 14.04.2016.
16:27
Izvor: Beta

Sale ne odustaje od pobede nad večitim rivalom, nada se povoljnom rezultatu za svoj tim koji bi doneo dosta toga dobrog timu.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić rekao je danas da predstojeći 151. "večiti" derbi protiv Crvene zvezde u Super ligi nema poseban takmičarski značaj, ali da se se nada zanimljivoj utakmici i pobedi crno-belih.

"Specifična utakmica za koju se živi. Crvena zvezda je sigurno šampion države, pa tako ovaj 151. 'večiti' derbi ne donosi takmičarki naboj. Nadam se zanimljivoj, otvorenoj utakmici, sa puno prilika i golova, da se mi i Zvezda pokažemo u najboljem svetlu. Nadam se pobedi Partizana", rekao je Ilić novinarima sportskom centru Teleoptik.

Partizan je u plej-of Super lige ušao sa 27 bodova, 14 manje od najvećeg rivala Crvene zvezde, kojoj u subotu od 18.00 na stadionu Rajko Mitić gostuje u 151. "večitom" derbiju.

Zvezda je ove sezone dvaput slavila protiv Partizana, a kapiten crno-belih je posle prethodnog "večitog" derbija bio izuzetno nervozan.

"Imam ozbiljne godine i voleo bih da mi se to ne dešava. To su naboj i emocije koje ne umem da kontrolišem ili ih ne kanališem u pravom smeru. Trudiću se da mi se to ne ponovi... Modam da budem pozitivan i da pomognem mlađim saigračima. Nadam se da mi se te stvari neće ponoviti", rekao je Ilić.

Kapiten crno-belih izuzetno je cenjen od navijača svog kluba, ali navijači Crvene zvezde ga izuzetno poštuju.

On je danas izuzetno pohvalno govorio o treneru Zvezde Miodragu Božoviću, za kog je rekao da je "izuzetan čovek i trener".

"Imam visoko mišljenje o njemu kao osobi i kao stručnjaku. Sama činjenica da je Zvezda imala 30 bodova više pre plej-ofa govori da je ona favorit i da ima igrače koji mogu da reše derbi. Najveća opasnost nam preti od (Uga) Vijeire, (Aleksandra) Kataija, koji ako ima svoj dan vrlo ga je teško zaustaviti. Tu su i iskusniji igrači, poput (Aleksandra) Lukovića, koji takodje može da napravi prevagu u derbiju", rekao je Ilić.

Na konstataciju novinara da je najveća opasnost po gol Zvezde krilni napadač Partizana Nemanja Mihajlović, Ilić je rekao da se nada da crveno-beli nemaju igrača koji može da ga zaustavi.

"To je fudbaler koji pravi razliku i nadam se da će u subotu da pokaže sav svoj kvalitet", kazao je Ilić.

On je dodao da ne zna da li mu je predstojeći "večiti" derbi poslednji u karijeri.

Utakmica 31. kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igraće se u subotu od 18.00 na stadionu Rajko Mitić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 14.04.2016
19:00

Da li ce povratak kralja da ga optuzi zato sto nam je pripisao titulu, kao sto su to uradili neki, iako je samo -14 sada? :)

avatar
Legenda JSD
Friday, 15.04.2016
18:21

Nece da ga optuzi, jer povratak je zapravo Sasa, Sale, Sakis, Sakica Ilic :)

avatar
RamboBabaManUtd
Thursday, 14.04.2016
16:47

Ucite se Grobari od osobe u koju se kunete kako se postuje najveci rival. Nema veze sto ova utakmica nema takmicarski znacaj, ovo je borba za prestiz. NAPRED ZVEZDO ZVEZDALEEEEEE!

avatar
Thursday, 14.04.2016
16:34

A pitanje je da li je rekao 30.

avatar
Thursday, 14.04.2016
16:31

Imala je i 32, ali na kraju je imala 28. Daj ga k'o u Kupu i utisaj rupu:-D