Ibanjez otkrio koga NE ŽELI na Zvezdinom putu ka Ligi šampiona!

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.05.2016.
13:10
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Objasnio je i razloge zbog čega je to tako, iako bi možda mnogi očekivali drugačije njegovo mišljenje.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Posle osvajanja šampionske titule, u Crvenoj zvezdi svi jedva čekaju zasluženi letnju pauzu, a onda i start u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crveno-beli će svoj pohod ka evropskoj eliti započeti od drugog kola kvalifikacija, kada će biti nosilac i kada bi trebalo da ima nešto lakši posao, ali već od sledećeg kola našeg šampiona očekuju mnogo teži izazovi.

Na tu temu je za ''Žurnal'' govorio i Luis Ibanjez, levi bek Crvene zvezde i jedan od najzaslužnijih za dominaciju crveno-beliih u tekućoj sezoni.

On je tom prilikom naglasio da nikako ne bi voleo susret sa svojim bivšim klubom, zagrebačkim Dinamom u ovim kvalifikacijama.

Razlog nije mnogo veći kvalitet ekipe Dinama, već navijačke tenzije.

''Bolje da ih izbegnemo, zbog tenzije. Nema navijača na utakmicama Dinama, ali ako mi dođemo bio bi pun stadion'', ističe Ibanjez.

On je, takođe, otkrio i da je o mogućem susretu Zvezde i Dinama razgovarao i sa jednim od svojih bivših saigrača, Sigalijem, koji nije bio previše upućen u odnose na relaciji između ova dva kluba.

''Nije znao da bi utakmice imale drugačiju dimenziju od običnih kvalifikacionih. Pričao sam mu o tome'',
otkriva Ibanjez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
teska prica skroz
Thursday, 19.05.2016
11:58

Hahaha.babaroga objasnio :)

avatar
Piksi G00L iz korner
Tuesday, 17.05.2016
20:46

Ibanjez je u pravu jer ako dobijemo Dinamo UEFA ce da izbaci iz Evrope i nas i njih jer tu bi bilo svega samo ne fudbala.

avatar
lewa9
Tuesday, 17.05.2016
23:39

Само вас неће њих. Сети се Партизан Зрињски, где су они кренули на нас, а после ми били кажњени. Сети се нереда у Ђенови, није кажњена Италија због пропуста и уношења бакљи и маказа него Србија. Сети се меча против Албаније, нису они кажњени због провокације, већ ми због ''лоше'' организације итд.. Како год окренеш кола се ломе на нама, не на осталима. Иначе срећно у квалификацијама

avatar
PovratakraljaXXXVIII
Tuesday, 17.05.2016
20:26

Logično što ne žele da se sastanu jer su blizanci, brat i sestra!

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Tuesday, 17.05.2016
17:00

Dinamo, zašto da ne, protiv zagrebačkih klubova smo oduvek imali pozitivan skor.

avatar
Toni Kroos
Tuesday, 17.05.2016
14:13

Pazite sada ovo. Uradio sam malo istrazivanje po UEFA sajtu i dosao do izuzetnog otkrica.. Ukoliko se ove sezone dogodi (sto do sada nije) da Zvezda nekim cudom udje u grupnu fazu LS/LE, Partizan udje u grupnu fazu LE (sto je vrlo verovatno jer su u svim rundama nosioci) i da Vosa i Cuka doguraju bar do 3 runde kvalifikacija,postoji velika sansa da nas nacionalni koeficijent (koji odlucuje o broju klubova) skoci cak do 15og mesta (koje drzi Rumunija i ima dva mesta u LS).. Zvezda, Partizan, Vosa i Cuka do trece runde (sa trecom) imaju od 18 do 20 utakmica.. Svaka pobeda nosi 1 poen a remi 0.5 poena.. Da nasi klubovi ostvare sve pobede u prve dve runde bi nam donelo 12-16 poena + u trecoj rundi i plej ofu da izvucemo (sve zavisi ko ce sve stici do plej ofa,mozda tri ili cetiri kluba a mozda i samo jedan) 4-10 poena.. To je vec izmedju 16 i 26 poena koji kada se podele na broj klubova koji su doprineli tom broju moze da bude izmedju 4-6,5 i 7-10.. 4 poena se dobija za ulazak u grupnu fazu LS ali je to tesko,tako da to zaobilazim.. U grupi se pobeda vrednuje 2 poena a remi 1 poen.. Recimo da i Zvezda i Partizan udju u grupnu fazu LE,to znaci 12 utakmica i 12 sansi za povecanje koeficijenta.. S ozbirom da u LE svako ima sanse da pobedi svakoga,ovde sam racunao od 6 do 12 poena,kada se podeli na broj ucesnika to je od 3 do 6.. Dolazimo do podatka,da uz malo srece,Srbija moze da ima povecanje koeficijenta od 7 ili 9,5 do 13 ili cak 16 poena.. S obzirom da dosta liga gube veliki broj poena koji imaju od pre pet godina,mi bi smo mogli na kraju sledece sezone da imamo izmedju 19,5 (22) i 25,5 (28,5) sto bi moglo da nas stavi na neku od pozicija izmedju 15og i 20og mesta.. Ukoliko bi se desilo cudo i Zvezda usla u LS,to je dodatnih 4 poena pa vi vidite.. Za sve ovo treba mnogooooo srece ali je potrebno i da odrastemo kao nacija i da ne navijamo za neki Karabag,Kairat ili Samrok samo zato sto igraju protiv kluba koji se jedino razlikuju po boji na dresovima..

avatar
Tuesday, 17.05.2016
14:58

Kako mislis da stignemo do 7 ili 10 bodova u proseku ako cemo imati cetiri kluba, a i sam si rekao da najvise mozemo do 26? Sta sam to propustio?:-D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 17.05.2016
15:00

To i ja pričam što se tiče navijanja i ne mam probleme npr da odem u Domžale da pogledam utakmicu Domžala - Čukaričkog, isto tako pre dosta godina iako navijam za Partizan gledao sam Zvezda - Rudar Velenje čak u Beogradu (pošto sam iz Slovenije), treba da se navija za naše klubove, a za ovu sezonu mislim da su nam stvarno velike šanse da Zvezda uđe u LŠ, a Partizan u LE, mislim da PARTIZAN ako dobije jednog dobrog napadača može svašta da uradi + jedan igrač na sredini, dok će Zvezdi biti potreban jedan napadač i jedan štoper i to je to.

avatar
Toni Kroos
Tuesday, 17.05.2016
13:25

Ja mislim da je nama jedini cilj da udjemo u plejof rundu kvalifikacija za LS sto bi nam garantovalo mesto u jednoj grupnoj fazi.. Za to je potrebno da dobijemo ekipe poput Zrinjskog, HJK-a u drugom kolu i da se dobrano pomucimo i da nas malo i sreca pogleda u trecoj rundi kvalifikacija (Ludogorets, Astra, Astana, Legia).. Posle mozemo da igramo i sa Olimpijakosom, PSV-om, Brizom..

avatar
M_85
Tuesday, 17.05.2016
13:17

Pa da. Bolje da se vadimo zbog tenzija nego cinjenice da bi primili 10-ak komada od Dinama...

avatar
babaroga
Tuesday, 17.05.2016
15:39

Da, ima i takvih rezultata iz proslosti blistave. Istina ne Zvezdine proslosti