I Vakulko ozvaničen, Iliev je oduševljen, ali ne samo on! Ovo se retko dešavalo!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 24. januar 2018.

  • 10:24

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Dan posle Đorđa Ivanovića, Partizan je promovisao još jedno veliko pojačanje u veznom redu pred polazak ekipe na pripreme na Kipar

I Vakulko ozvaničen, Iliev je oduševljen, ali ne samo on! Ovo se retko dešavalo!
Foto: Screenshot/TV Partizan
Par sati pred selidbu crno-bele ekspedicije na Kipar, u Humskoj je zvanično predstavljen 20-godišnji Ukrajinac Juri Vakulko, treće pojačanje crno-belih u zimskom prelaznom roku, posle Slobodana Uroševića i Đorđa Ivanovića.

Najpre se novinarima obratio sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji nije krio zadovoljstvo posle još jednog uspešno obavljenog posla.

''Već smo sinoć, po završetku dugh i napornih pregovora, koji traju već nekih 10-15 dana uspeli da rešimo papirologiju i dogovorimo poslednje detalje sa Jurijem i odmah smo izneli to u javnost našim navijačima, koji su sa velikom neizvesnošću čekali da li će to biti završeno.

Sada imamo priliku da poželimo dobrodošlicu i sve najbolje Juriju. Verujte mi, reč je o velikom transferu, o kapitenu mlade reprezentacije, momku koji mnogo obećava i za čiju naklonost smo se borili'',
istakao je Iliev.

On je potom otkrio detalj koji možda najbolje ilustruje kakvo je pojačanje Partizan dobio.

''Retko se dešava da naši igrači jako žele da neko potpiše za naš klub. Kada su ga videli, pitali su me da li će i kada će potpisati. To dovoljno govori o njegovom kvalitetu, a nadam se da će Partizan njemu biti odskočna daska za veliku karijeru.

Pored toga što naši igrači iz Srbije znaju šta je Partizan i koliko im je bitan za karijere, otvorili smo vrata i evropskim igračima, koji žele evropsku karijeru i shvataju da je put preko Partizana onaj pravi put. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu'',
istakao je Iliev i na kraju dodao:

''Potpisao je na 4 godine, a o finansijama ne mogu ja da pričam'',
zaključio je uz osmeh sportski direktor Partizana.

Reč je potom dobio Juri Vakulko, koji je odmah naglasio da je sjajno prihvaćen u novom klubu i da je atmosfera u ekipi odlična.

''Hvala što sam dobro prihvaćen, jako sam zadovoljan ambijentom i prijatnom atmosferom u klubu. Velika zahvalnost svima onima koji su došli danas.

Kad sam saznao da me Partizan traži, razmišljao sam samo o njemu. Verujem da ću pomoći da osvojimo trofeje i napredujemo dalje u Ligi Evrope.

Pratio sam utakmice sa Dinamom iz Kijeva, bile su to igre adekvatne klubovima koji su bili na istom nivou, samo je Dinamo imao malo više sreće.

Ja sam se upoznao sa ekipom, već sam imao jedan trening. Imao sam kontakte sa trenerom, shvatam njegove zahteve i verujem da ću im uspešno odgovoriti. Očekujem pobede našeg kluba.

Izuzetna je atmosfera, čak i oni ljudi koji me ne poznaju, žele mi uspehe i pobede u novom klubu'',
izjavio je Vakulko koji će nositi dres sa brojem 14.

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari