I šta sad?

  • Autor: Boris Jovanović

  • 13. jul 2012.

  • 08:56

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Tomislav Karadžić je dobio novi mandat, izneo svoje planove, ali to su opšta mesta. Koji će biti prvi potezi? Novo lice Savo Milošević. Proslavljeni fudbaler biće zadužen za reprezentaciju?

Planovi Tomislava Karadžića nisu dobili konkretizaciju, ali je najavio neke buduće poteze.

Pre svega nameru da JSL vrati pod okrilje FSS, u slučaju da Zajednica superligaša ne donese novi statut i klubovi delegiraju svoje čelnike koji bi vodili takmičenje. Međutim, ako to i učine, u pitanju je samo prvi korak, nova lica nisu garant da će ovo anahrono telo biti modernizovano.

Što se samog Izvršnog odbora tiče, treba očekivati ono što smo najavili i pre skupštine, ulazak ljudi bliskih novim vlastima, čime bi savez dobio upliv u državne strukture, ali i pokušao da progura svoje projekte koji bez pomoći države nemaju nikakvu šansu.

Čini se da je ovo oprobani recept, sadarnja sa bivšom ministarkom sporta, ali i pomoć svih državnih struktura otvorila je vrata savezu kada je podizanje fudbalske infrastukture u pitanju.

Profesionalizacija određenih službi za koju se založio Karadžić tek treba da bude izvršena, ali brzo. O tome se pričalo i u prethodnom mandatu, svi se slažu da marketing i finansije treba da vode timovi profesionalaca, ali se nije odmaklo od same konstatacije.

Ciljevi poput stručne obuke trenera ali i podizanja kvaliteta rada sa mlađim kategorijama, lepo zvuče, problem je nedostatak kadrova, to nije posao koji se može brzo završiti, niti se "stanje u trenerskoj organizaciji", kako je to krstio Karadžić može promeniti dekretom.

Borba protiv nasilja na stadionima se navodi apsolutno u svakom obraćanju saveza javnosti, međutim, sve što oni mogu da urade je edukacija. To je posao države, konkretno policije i pravosuđa i sam savez svakako ne bi trebalo da obećava neke stvari koje od njih ne zavise.

Za kraj, Savo Miloševiž. On je važio za velikog kritičara aktuelne garniture, čak je optuživan da pokušava puč i stoji iza akcija koje su imale za cilj smenu rukovodstva, sada je, na ličnu inicijativu Karadžić postao član Izvršnog odbora.

Nije se oglasio tim povodom, što ne znači da neće, a priča se da će njegov zadatak biti A reprezentacija, i da će kao bivši igrač biti spona između nacionalnog tima i saveza. Šta će konkretno raditi, videćemo, a sličnu ulogu imao je u crnogorskoj reprezentaciji.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari