I Srbi i Hrvati će u četvrtak navijati za Novi Zeland?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.11.2017.
10:58
Izvor: Sportske.net

Mi svakako hoćemo, Hrvati imaju još jedan izbor.

EPA-EFE/ARSEN GALSTYAN
EPA-EFE/ARSEN GALSTYAN

Povezane vesti

Epilog sinoćnjeg duela u Pireju između Grčke i Hrvatske nije nam išao u prilog, pa i dalje vlada neizvesnost u kojem će se ''šeširu'' naći naša reprezentacija na decembarskom žrebu grupa za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Kao što smo u više navrata objašnjavali, reprezentacija Srbije je na ''ivici'' između trećeg i četvrtog šešira, a da bismo izbegli taj poslednji, četvrti, neophodno je da Novi Zeland eliminiše selekciju Perua.

Prvi meč ove dve selekcije završen je rezultatom 0:0, revanš je u četvrtak u 03:15h po našem vremenu, a domaćin će biti reprezentacija Perua koja je i veliki favorit, ali mi se nadamo iznenađenju.

Novozelanđani bi u četvrtak mogli da dobiju i veliku podršku iz Hrvatske, ali samo ako večeras Italija izbori plasman na Svetsko prvenstvo u revanšu baraža protiv Švedske.

Naime, Hrvatska ima šansu da se nađe u drugom šeširu, a to će se dogoditi ako na Mundijal prođu Švedska ili Novi Zeland. Dakle, nešto su im veće šanse nego u našem slučaju, ali ako Italija opravda ulogu favorita protiv Šveđana, onda će se i Srbi i Hrvati ujediniti u podršci Novom Zelandu.

Podsetimo, Šveđani su prvi meč dobili sa 1:0 na svom terenu, pa će večeras na ''Meaci'' biti veoma zanimljivo.

Drugom šeširu nadaju se i Islanđani, ali uz veoma težak uslov da i Italija i Peru i Danska budu eliminisani.

Ako Danci prođu Irsku u revanšu baraža, zakazanom za sutra uveče, moći će da se nađu u drugom šeširu ako Peru i Italija budu eliminisani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Monday, 13.11.2017
13:34

apsolutno je nebitno u kom smo sesiru, da li 3 ili 4 razlika u kvalitetu je mala...e sad da smo na ivici prvog sesira pa ajde...ovako svakako ce nam jedna, ako ne i dva ekstra jake reprezentacije uleteti u gurpu

avatar
NikkiCFC
Monday, 13.11.2017
17:04

Da to sam i ja uvideo. I u trecem i u cetvrtom sesiru se nalaze neki laksi protivnici pa tako ako nam se padne recimo Iran iz treceg uopste nije bitno sto smo u poslednjem sesiru. A verujem da Peru i Italija svakako lagano prolaze.

avatar
Ton4i
Tuesday, 14.11.2017
01:48

Iz treceg sesira,Iran-niposto ! (timski su jako dobri,tesko primaju golove,a itekako znaju pripretiti=Grcka iz boljih dana), Tunis-jako pozeljno(po meni najlaksi protivnik iz ovog sesira,mada opet nece biti bas lagano).

avatar
Monday, 13.11.2017
13:15

O idemo ima nas vise na Novom Zelandu no u Peruu, tako da mu dodje da navijamo za domace.