I ova opcija na stolu, Srbiju mogu da eliminišu sa EP u fudbalu?! Valjda će biti zdravog razuma...

Autor: Vladimir Stojanović
petak 13.03.2020.
08:56
Izvor: Sportske.net

To je najradikalnije rešenje, ali poznajući UEFA, moramo da budemo zabrinuti...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kako smo i pisali, u utorak će biti održana konferencija članica UEFA, ali i vodećih klubova, kako bi se razmatrala sudbina EP 2020. koje će teško biti odigrano u predstojećem terminu u junu.

Šampionati staju, slede konsultacije, najlogičnija je odluka da prvenstvo bude odloženo za godinu dana, ali tu postoje određeni problemi preklapanja sa drugim takmičenjima, odnosno prvom Mundijalu za klubove.

UEFA razmatra nekoliko opcija, recimo što se evropskih takmičenja tiće da bude odigran po jedan meč, umesto dva u narednim fazama do kraja takmičenja, kada bude kompletirana osmina finala. Ali, nemoguće je kompletirati osminu finala, jer je ostalo da se odigraju još četiri meča, što u ovom trenutku nije moguće u Ligi šampiona, ali ni u LE, gde su neki mečevi odloženi već juče.

Na stolu će biti radikalni predlozi, kako pišu engleski mediji poput onog da se broj učesnika na šampionatu Evrope smanji, odnosno da ne budu odigrani baraži, što bi značilo da će Srbija, zajednom sa Norveškom, Škotskom, Severnom i Republikom Irskom i ostalim učesnicama biti eliminisana bez borbe.


baner


Jasno, ovome će se naša federacija ali i ostale žestoko suprotstaviti, pominjemo da bi to bila radikalna akcija, ali znajući šta se sve dešavalo u prošlosti od UEFA nas ništa ne bi čudilo. Osim pomenutih reprezentacija, u slučaju da se ovaj presedan desi,  ne bi igrali ni Slovaci, Izrael, Gruzija, Belorusija, Bugari, Mađari i takozvano Kosovo.

Ipak, kako rekosmo, iako je na stolu, ovo je baš radikalna opcija i ne bi imala nikakvog opravdanja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
xenon 1989
Friday, 13.03.2020
15:05

Ta opcija bi svakako podigla kvalitet EP.

avatar
Friday, 13.03.2020
10:17

Rumuniju i Makedoniju nisi smeo da izostavis. Nema nista od toga, gde mozes cetvrtinu (skoro trecinu) clanica tako da tretiras. 1992-2020: NO!