Hrvatski mediji oštro o Luki: ''Podla provokacija, nadmeni Milivojević''

Autor: Darko Mitrović
sreda 21.10.2015.
15:04
Izvor: Sportske.net

Hrvatski mediji su, prema očekivanju, veliku pažnju posvetili postupku Luke Milivojevića posle meča sa Dinamom u Zagrebu i nimalo im se ne sviđa to što je uradio.

BETA/AP Photo/Darko Vojinovic
BETA/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Kako smo ranije i objavili, Luka Milivojević se pred hrvatskim novinarima posle meča pojavio noseći kačket sa Zvezdinim grbom, što je prisutnima zasmetalo, umešala se čak i policija, ali srpski reprezentativac i fudbaler Olimpijakosa je odbio da ga skine, uz komentar da je veliki navijač Crvene zvezde i da nikoga ne provocira time.

Ali, očigledno, tamošnji mediji su to shvatili baš kao provokaciju, i to ''podlu'', što stoji i u naslovu vesti na sajtu ''Jutarnjeg lista''.

Foto: Screenshot, jutarnji.hr

jutarnji

Dalje se u tekstu navodi da će ''navijači Dinama dobro zapamtiti srpskog fudbalera'', i to ne samo zbog Zvezdinog kačketa.

''Prvo je u 94. minutu skrivio penal (igranje rukom) koji italijanski sudija Paolo Taljavento 'nije video', a onda je dodao još malo soli na ranu modrom puku'', piše ''Jutarnji''.

''Večernji list'' u tekstu pod naslovom ''Milivojević provocirao kapom Crvene zvezde, umalo došlo do obračuna'', navodi da je srpski fudbaler ''nadmeno'' odgovorio tehničkom direktoru Dinama Damiru Bukovini, koji je od njega zatražio da skine kapu.

''Ko to meni govori da skinem kapu – pitao je Milivojević nadmeno'', navodi se u tekstu i dodaje da će sada Milivojević sigurno biti ''faca'' u Beogradu i širom Srbije, uz čuđenje zašto mu ovo dozvoljavaju i u njegovom klubu, Olimpijakosu.

I ''Index'' piše da je ''Olimpijakosov Srbin Zvezdinom kapom izazvao incident'' i da ga je ''Mamićev policajac prijavio''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Darko Angelovski
Wednesday, 21.10.2015
16:52

Lepo je videti Zvezdin grb i Luku ciganina na naslovnim stranama komsiluka :)

avatar
jv
Wednesday, 21.10.2015
16:27

Covek je nosio kacket kluba za koji navija. Da je to bio kacket Dinama to nikome ne bi smetalo. Natpisi u hrvatskim novinama samo govore nesto o hrvatskom drustvu, i kakav tretman nesto sto je srpsko ima u Zagrebu. Sa druge strane, trener Zvezde je bio Robert Prosinecki i to nikome u Beogradu nije smetalo. Razlika izmedju civilizacije i plemena.

avatar
Misko Latincic
Wednesday, 21.10.2015
16:20

to i je provokacija i nema nikakve veze s nogometom, to je kao da Rakitic poslije utamice s Manchester U. u LP. obuce Realov dres i kaze da mu je to omiljeni klub, a igra za Barcelonu

avatar
Kladionicar BAN 40
Wednesday, 21.10.2015
16:16

Oooo Luka ciganeee!!! Bravo majstore, nabijaj komplekse!!

avatar
Marco Popovich
Wednesday, 21.10.2015
16:08

A kad su igrali teniseri Hrvatske i Srbije u Kraljevu,kada je u publici bio navijac u dinamovom dresu,to isto provokacija?

avatar
gosfkcz
Wednesday, 21.10.2015
15:13

Ma do kakvog obracuna?? Svasta,ko mu sta moze?!? Neka placu,neka suze rone....To je sudbina svih koji mrze Zvezdu.

avatar
Marko
Wednesday, 21.10.2015
16:54

Cudna nacija skroz. Pa sto je kapa Crvene Zvezde drugacija od kape Partizana, Dinama, Barselone, Liverpula ili nekog drugog kluba. Sve im smeta, i sve im je provokacija. Dobro nisu napisali nevidjena provokacija u Zagrebu, Olimpijakos ubacio Srbina u ekipu?!