Hrvati o tragediji na 'Marakani': "Bilo je svega u Beogradu..."

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.12.2017.
21:16
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

Hrvatski mediji izvestili su o velikom uspehu koji je bivši šampion Evrope napravio u četvrtak, a napravljen je osvrt i na tragediju koja se dogodila na tribinama.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Veliku pobedu ostvarila je Crvena zvezda u četvrtak i njome obezbedila evropsko proleće posle četvrt veka, zbog čega ne čudi što je vest o uspehu crveno-belih obišla region.

Hrvatski mediji su takođe izvestili o dešavanjima na utakmici Crvena zvezda - Keln, a "Jutarnji list" je atmosferu na stadionu "Rajko Mitić" opisao kao "Šou na Marakani".

"Bilo je svega u Beogradu: Okršaji na stadionu, veliko slavlje i tragedija. Navijač Zvezde urmo za vreme utakmice: 'Rekli smo mu da ne ulazi...!", naslov je pomenutog hrvatskog portala.

Nakon što je konstatovano da je Zvezda pobedom nad bundesligašem obezbedila evropsko proleće posle 25 godina pažnja je posvećena tragediji koja se dogodila na tribinama.

"Utakmicu su obeležili okršaji navijača, dan kasnije povređeni se broje u desetinama, a najveća tragedija dogodila se tokom  utakmice kada je jedan 60-godišnji navijač uprkos srčanim problemima i savetu lekara ušao na stadion i preminuo od srčanog udara", piše "Jutarnji".

U vest o smrti navijača Crvene zvezde iz Stare Pazove citirana je izjava doktora Slobodana Ivanovića koji je objasnio da lekari nisu mogli da urade ništa iako je preminuli transportovan u Urgentni centar za tri minuta.

"Na ulasku u stadion je pao i naša ekipa je čoveka od oko 60 godina savetovala da ne ide na utakmicu. Nije nas poslušao, otišao je na zapad, pozlilo mu je. Naši anesteziolozi su pokušali da mu pomognu, dali smo mu adrenalin, za tri minuta  smo ga prevezli u Urgentni centar, ali je bilo kasno", rekao je doktor Ivanović.

Crvena zvezda je povodom smrti svog navijača danas uputila saučešće porodici preminulog uz poruku da će fudbaleri ovog kluba učiniti sve da ovaj navijač i na nebu uživa u uspesima voljenog kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke