Hrvati likuju zbog kazne Partizanu!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.08.2019.
19:41
Izvor: Sportske.net

Današnja informacija iz UEFA sa velikom pažnjom je ispraćena i u hrvatskim medijima.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Dan posle jučerašnjeg Partizanovog kiksa u Kruševcu protiv Napretka (2:2), usledila je još lošija vest za pristalice crno-belih.

UEFA je, kako smo već preneli, kaznila Partizan sa dve utakmice bez prisustva publike na evropskoj sceni, uz novčanu kaznu od 24.250 evra.

O razlozima zbog kojih je ovako drastična kazna izečena Partizanu opširnije možete da čitate u prilogu, a ova vest izazvala je odmah veliku pažnju i u Hrvatskoj.

Tako njihove ''Sportske novosti'' u naslovu ističu da je ''zloglasna navijačka grupa skupo koštala beogradski klub na putu do Evrope'', a potom se u tekstu osvrću i na transparent ''Dogodine u Kninu'' koji se u četvrtak mogao videti u Humskoj.

''Dogodine u Kninu u ovom kontekstu znači - dogodine bez gledalaca.

Jer, UEFA je ispraznila Partizanov stadion za naredne dve evropske domaće utakmice. Nominalno, crno-beli bi bez navijača mogli igrati još i ove sezone, ali najpre se moraju kvalifikovati u plej-of rundu LE.

Tada bi odradili prvu utakmicu kazne, a onda bi morali i do grupne faze tog takmičenja kako bi u potpunosti očistili kaznu. U suprotnom, ostaće na snazi za sledeću sezonu'', pišu ''Sportske novosti'', uz opasku da je u četvrtak u Humskoj ''prezentiran dobar fudbal, ali i kriminalno ponašanje domaćih navijača''.

''Večernji list'' za to vreme izražava čuđenje što Partizan nije kažnjen i za pomenuti transparent ''Dogodine u Kninu'', što su istakli i u naslovu svog teksta.

I ''Index'' je u prvi plan istakao taj transparent, ali kroz fotografiju uz tekst, u kojem se takođe naglašava da je ''Partizan uoči utakmice pozvao navijače da ne vređaju goste i ne skandiraju političke i rasističke poruke, ali očito uzalud''.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Magija to smo mi
Monday, 12.08.2019
22:48

Gledam na ovim portalima stalno objavljuju sta su hrvati rekli... Aman ljudi pustite ih vise i gledajmo svoja posla, sta nas briga sta oni pisu i kako komentarisu. Strasno

avatar
Tobdzija02
Monday, 12.08.2019
20:04

Naravno svi znaju da su Hrvati gospoda na stadionima, pogotovo oni bliže moru.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 12.08.2019
20:00

PARTIZAN vs Laković + Stanković + Šuker + Ćeferin

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 12.08.2019
20:38

Stavi si prst na celo pa se zapitaj da mozda nisi pogresio za Sukera.

avatar
babaroga
Tuesday, 13.08.2019
09:33

I vasi vas se odricu. Strasno.

avatar
Algebrons
Monday, 12.08.2019
19:57

Dobro, neko može u teren da ugravira svastiku, pa nikom ništa.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Monday, 12.08.2019
19:50

Pa nismo uopšte kažnjeni zbog te parole balvani već zbog Keltskog krsta i povika upićenih Donaldu "p...o cig....a".. Hrvati, g...i ste!