Hoćemo li saznati ko je planirao prekid derbija?!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 29. april 2014.

 • 10:26

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Subotnji "večiti" derbi imao je neslavnu uvertiru koja se ticala pretresa službenih prostorija na stadionu Partizana usled dojave o tome da Uprava crno-belih planira prekid utakmice. Tri dana nakon što je utakmica odigrana nadležni nisu dali odgovor na jednostavno pitanje - Ko je planirao prekid derbija?

Navikli smo da svaki međusobni duel Partizana i Crvene zvezde proprati veliki broj nefudbalskih aspekta pa izuzetak nije bio ni 146. "večiti" derbi.

Tokom jesenjeg dela sezone imali smo priliku da gledamo kako južna tribina Zvezdinog stadiona gori a uvertira u subotnji duel na stadionu u Humskoj bila je nesvakidašnja.

Organi Ministarstva unutrašnjih poslova navodno su došli do informacije da čelnici FK Partizan planiraju da u saradnji sa huliganima izazovu prekid utakmice, zbog čega je dva sata pre početka susreta izvršen detaljni pretres klupskih prostorija, južne tribine, ali i fudbalera koji su autobusom stigli na stadion.

Ova nesvakidašnja akcija rezultirala je pronalaženjem određene količine pirotehničkih sredstava ali ni posle tri dana niko od nadležnih organa ne daje odgovor na pitanje ko je to od članova Uprave FK Partizan planirao da u dogovoru sa navijačima prekine "večiti" derbi?


Iz Humske su se već oglasili povodom ovog pitanja u želji da se što pre rasvetli pozadina onoga što se desilo pre početka "večitog" derbija i da odgovorni budu procesuirani, ukoliko se dokaže da je neko od vodećih ljudi u klubu zaista bio upleten u nezakonite radnje.

"Moramo da sednemo i otvoreno razgovaramo o svemu, jer je ružno da se Partizan dovodi u kontekst sa organizovanjem nekakvih diverzija, time se ruši ugled kluba, a mi to nećemo da dozvolimo. Izloženi smo svemu i svačemu od početka sezone, ali ovo je zaista previše" izjavio je ovim povodom potpredsednik Partizana Duško Jovanović.

Pored rečenog, čelnici FK Partizan zahtevaju i odgovore na pitanja zašto su u subotu postojali dvostruki aršini i zašto je na severnu tribinu uneto više od 200 baklji, iako je pre početka utakmice ona pregledana i ustanovljeno je da nema pirotehničkih sredstava koja su ranije doneta na stadion.

Nadležni organi zaista bi morali da daju odgovore na postavljena pitanja i sportskoj javnosti jer je u Srbiji postalo simptomatično da se lako utvrdive činjenice predstavljaju kao nešto što se ne može dokučiti.

Podsećamo da MUP ni posle godinu i po dana od nereda koji su se dogodili u hali "Jezero" u Kragujevcu, na finalu "Kupa Radivoja Koraća" nije dao jasan i nedvosmislen odgovor na to kako je do incidenta došlo, ko je kriv što je utakmica prekinuta i koje su kazne izrečene krivcima.


Samo optužbe i nagađanja dodatno potpiruju navijačke strasti a podsećamo a država i njene nadležne institucije trebalo bi da budu u službi iskorenjivanja takvih pojava u društvu.

Serbia Soccer
Foto: Beta

Serbia Soccer
Foto: Beta

APTOPIX Serbia Soccer
Foto: Beta

Serbia Soccer
Foto: Beta

APTOPIX Serbia Soccer
Foto: Beta

Serbia Soccer
Foto: Beta

Grobari
Foto: Beta
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari