Hoćemo li čuti novu himnu Crvene zvezde?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.11.2019.
19:16
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva ideja Ljubivoja Ršumovića.

Pavle Knežević/Sportske.net
Pavle Knežević/Sportske.net

Povezane vesti

Nema svako pravo da govori o novoj himni Crvene zvezde, a ako već želite novu, prava osoba za to jeste Ljubivoje Ršumović, tvorac himne "Mladići borovi, devojke jele".

Ršumović je govorio za Zvezda TV, a rekao je da bi voleo da ponovo uradi himnu Crvene zvezde.

"Za mene je veliki uspeh bio što su upravo moji stihovi postali himna Crvene zvezde jer sam tada bio i u upravi kluba. Voleo bih i da ponovo uradim himnu, tačnije da redizajniramo postojeću. Želeo bih da je osavremenim u ritmu, ali nije problem ni da se napravi nova himna. Podržao bih i da je uradi nova generacija muzičkih stvaralaca. U mojoj mladosti svake godine se u martu mesecu pravila velika priredba na kojoj su se dodeljivale nagrade, a reditelji Đorđević, Šotra, Ivan Bekjarev i ja smo pravili scenarija i režirali taj događaj. To je bilo vreme kad su i Zvezdine zvezde počele da se pojavaljuju i uvažavaju. Drago mi je što je naš stadion poneo ime prve Zvezdine zvezde Rajka Mitića", rekao je Ljubivoje Ršumović.

Govorio je i o tome kako je postao navijač Crvene zvezde sa samo 11 godina.

"Za Zvezdu znam 70 godina. Kada sam imao 11 godina otac je doneo list „Borbu“ u kojem se pominjalo ime Rajka Mitića i Crvene zvezde. Nekako mi je on nešto više značio nego neka druga imena. Mi smo imali u mom selu fudbalske timove, igrali smo protiv ostalih seoskih ekipa. Uvek smo u tim mečevima davali sebi imena Zvezdinih igrača, a ja sam naravno bio upravo Rajko Mitić. Tako se rodila ljubav prema Crvenoj zvezdi i još uvek nije prestala", rekao je on.

Od trenutka kada prati crveno-bele, za Ršumovića su najupečatljivije sedamdesete.

"Moram da priznam da je za mene najupečatljiviji preiod bio 70-tih godina, kada je Zvezda kako u fudbalu, tako i u drugim sportovima imala izvanredan tim. Mnogo uspeha se nizalo tih godina, na kraju je postala prvak Evrope i sveta. To je zaista bilo nešto veliko, naročito za mene kao člana crveno-bele porodice", kaže Ršum.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Sunday, 17.11.2019
13:32

Жив био, чика Ршуме!
"Младићи борови, девојке јеле, боре за поштено за црвено-беле!"

avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 17.11.2019
09:06

I ti si Ršume jedna Zvezdina zvezdica!

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 16.11.2019
21:03

Veliki ljudi u Srbiji i srpskoj dijaspori su oduvek navijali za Zvezdu. Ovo za novu himnu je super ideja, a tu bih i ja licno mogao doprineti.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 16.11.2019
20:20

Himnu zvezda treba da napiše Marina Tucaković pod nazivom "Ne može mala bez skandala"