Hoće li "večiti" odigrati mečeve 21. kola?

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 09.12.2017.
17:50
Izvor: Sportske.net

Poslednje dve utakmice 21. kola Super lige Srbije trebalo bi da budu odigrane u nedelju, ostaje samo da se vidi hoće li vremenske prilike dozvoliti da "večiti" odigraju svoje mečeve sa Borcem i Napretkom.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Pre samo nedelju dana bili smo svedoci vremenskih prilika koje su uticale na odlaganja utakmica u Super ligi Srbije, pa su tako dva meča u Beogradu i onaj u Čačku odloženi za ponedeljak.

Sećate se sigurno da je sneg zavejao i Humsku tako da se derbi susret između Partizana i Vojvodine igrao na granici regularnih uslova.

Danas su sve utakmice 21. kola odigrane po planu. Najviše snega bilo je u Novom Sadu ali su Vojvodina i Javor Matis završili svoj meč po planu.

Vremenska prognoza kaže da će sneg nastaviti da pada u većem delu Srbije tokom večeri i noći, a najavljuje se da će u nekim predelima biti formiran beli pokrivač što potencijalno može da napravi problem organizatorima sutrašnjih utakmica.

Utakmica Napredak - Partizan zakazana je za 14 časova, videćemo da li će biti vremena da se sneg očisti i u kakvom će stanju biti teren ukoliko radnici na stadionu "Mladost" uspešno uklone snežni prekrivač.


Dva i po sata kasnije trebalo bi da počne utakmica Crvena zvezda - Borac, što znači da će u Beogradu imati više vremena za uklanjanje snežnog pokrivača ukoliko se tokom noći formira.

"U slučaju izuzetno lošeg vremena ili drugih nepredviđenih okolnosti, utakmica se može odložiti, a odložena utakmica se će se odigrati sutradan, odnosno u drugom terminu koji odredi Direktor lige.

Ako je utakmica morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli otkloniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres, i dr.), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 regularnog vremena određenog za igru, a ako je utakmica prekinuta po isteku 80% regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom
", stoji u Članu 12 Propozicija takmičenja za Super ligu Srbije.

Dobra vest je da se za sutra prognozira postepeni prestanak padavina što znači da će mečevi u Kruševcu i Beogradu najverovatnije biti odigrani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke