Hoće li biti proglašeni šampioni i može li isto rešenje važiti i za fudbal, i za košarku i ostale sportove?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 25. mart 2020.

  • 17:04

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

U nadi da će širenje koronavirusa uskoro biti zaustavljeno, pojavljuju se različiti predlozi...

Hoće li biti proglašeni šampioni i može li isto rešenje važiti i za fudbal, i za košarku i ostale sportove?
Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
Već skoro dve nedelje se ne igra fudbal u Srbiji, košarkaška regionalna liga prekinuta je nekoliko dana ranije i sada svako treba da da svoj doprinos da se epidemija koronavirusa što pre okonča i da se život ponovo normalizuje.

Ali, slušajući vesti iz Italije i Španije, pa i Nemačke, Francuske, SAD, sve je teže prognozirati kada bi ova bolest mogla da bude zauzdana.

Istovremeno, sve je izvesnije da se ovosezonska takmičenja neće ni nastavljati i da će nadležni uskoro morati da donesu konačne odluke u vezi sa njihovim raspletom.

Kada je u pitanju fudbalska Linglong Superliga Srbije, nedavno je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio da crveno-beli ne žele da im bilo ko poklanja titulu, uz prognozu da bi do kraja juna sezona mogla da bude okončana.

Ali, danas iz Vojvodine stiže drugačiji stav, da bi nastavak sezone posle svega što se dešava bio neregularan.

Naravno, posle duge pauze bilo bi veoma teško igračima da bez ozbiljnijih priprema odmah zaigraju po nekom ubrzanom tempu, kako bi sezonu priveli kraju, pa onda odmah započeli sledeću.

To u ovom trenutku zaista deluje nemoguće. Zbog toga, najverovatnije ostaju dve solucije - da se sezona završi na osnovu trenutnog plasmana ekipa posle 26 odigranih kola, ili da se, jednostavno, sezona poništi.

Ta dva predloga dominiraju u javnosti i kada je u pitanju košarkaška ABA liga, pa i evropska takmičenja, dakle da li proglasiti šampiona, ili sezonu poništiti u celini, kao što je nedavno predložio kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.

Ali, šta god da bude odlučeno, možda bi najpoštenije bilo da se nađe isto ili slično rešenje kada su različiti sportovi u pitanju. Dakle, da se izbegne situacija da se, na primer, sezona u fudbalu poništi, a da se u košarci proglasi prvak na osnovu plasmana, ili obrnuto - da se u fudbalu proglasi prvak, a da se u košarci poništi sezona.

U svakom slučaju, mnogo je pitanja koja će morati da budu rešena kada za to dođe vreme. Nadajmo se samo da će to vreme kada će nam se životi vratiti u normalu doći što pre. Onda će i sva ta pitanja biti lakše rešavana.
-
Kazino baner
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari