Hoće li biti proglašeni šampioni i može li isto rešenje važiti i za fudbal, i za košarku i ostale sportove?

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.03.2020.
17:04
Izvor: Sportske.net

U nadi da će širenje koronavirusa uskoro biti zaustavljeno, pojavljuju se različiti predlozi...

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Već skoro dve nedelje se ne igra fudbal u Srbiji, košarkaška regionalna liga prekinuta je nekoliko dana ranije i sada svako treba da da svoj doprinos da se epidemija koronavirusa što pre okonča i da se život ponovo normalizuje.

Ali, slušajući vesti iz Italije i Španije, pa i Nemačke, Francuske, SAD, sve je teže prognozirati kada bi ova bolest mogla da bude zauzdana.

Istovremeno, sve je izvesnije da se ovosezonska takmičenja neće ni nastavljati i da će nadležni uskoro morati da donesu konačne odluke u vezi sa njihovim raspletom.

Kada je u pitanju fudbalska Linglong Superliga Srbije, nedavno je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio da crveno-beli ne žele da im bilo ko poklanja titulu, uz prognozu da bi do kraja juna sezona mogla da bude okončana.

Ali, danas iz Vojvodine stiže drugačiji stav, da bi nastavak sezone posle svega što se dešava bio neregularan.

Naravno, posle duge pauze bilo bi veoma teško igračima da bez ozbiljnijih priprema odmah zaigraju po nekom ubrzanom tempu, kako bi sezonu priveli kraju, pa onda odmah započeli sledeću.

To u ovom trenutku zaista deluje nemoguće. Zbog toga, najverovatnije ostaju dve solucije - da se sezona završi na osnovu trenutnog plasmana ekipa posle 26 odigranih kola, ili da se, jednostavno, sezona poništi.

Ta dva predloga dominiraju u javnosti i kada je u pitanju košarkaška ABA liga, pa i evropska takmičenja, dakle da li proglasiti šampiona, ili sezonu poništiti u celini, kao što je nedavno predložio kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.

Ali, šta god da bude odlučeno, možda bi najpoštenije bilo da se nađe isto ili slično rešenje kada su različiti sportovi u pitanju. Dakle, da se izbegne situacija da se, na primer, sezona u fudbalu poništi, a da se u košarci proglasi prvak na osnovu plasmana, ili obrnuto - da se u fudbalu proglasi prvak, a da se u košarci poništi sezona.

U svakom slučaju, mnogo je pitanja koja će morati da budu rešena kada za to dođe vreme. Nadajmo se samo da će to vreme kada će nam se životi vratiti u normalu doći što pre. Onda će i sva ta pitanja biti lakše rešavana.
-
Kazino baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Wednesday, 25.03.2020
21:58

Ja ne znam sto oni toliko kukaju za ozbiljne pripreme kad posle priprema nama je i dalje, u globalu, fudbal katastrofa sto se tice same igre. Ovako ce makar imati alibi sto su lose igrali jer u nasoj zemlji klubovi isto igraju, imali pripreme ili ne.

avatar
Dragoljub Nikolic_fb
Wednesday, 25.03.2020
18:19

Ne sekiram se ja za njih. Posle izvesnog vremena trazice oni ovu titulu. Nemsju oni ni stida ni obraza.

avatar
Wednesday, 25.03.2020
18:11

Mogu da se kladim da nece biti izabrano isto resenje za oba sporta. Inace, kakav to sad FFP spominju ovi u kosarci, sta je to?