Hladan tuš u ''Zemunelu'', Zvezda šampion posle spektakularnog preokreta!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.06.2018.
12:51
Izvor: Sportske.net

Neverovatna završnica Omladinske lige Srbije, dramatičnije nije moglo da bude!

Screenshot, Youtube/Crvena zvezda
Screenshot, Youtube/Crvena zvezda

Povezane vesti

Ekipa Crvene zvezde bila je danas ''na konopcima'' posle velikog rezultatskog minusa u prvom poluvremenu duela sa Partizanom u ''Zemunelu'', ali je u nastavku usledio preokret za pamćenje!

Na kraju, Partizan - Crvena zvezda 3:4 (3:0) i crveno-beli su potvrdili prvo mesto u Omladinskoj ligi Srbije, osvojili titulu i plasirali se u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Crveno-beli su i tokom prvog poluvremena delovali konkretnije, opasnije, pretili su preko Bosića, pa Ilića, ali je golove postizao Partizan, koji je svoje prilike pretvarao u golove.

Nikola Nović je u 23. minutu doveo Partizan u vođstvo. Sve se dogodilo posle brze akcije i centaršuta Kokira sa leve strane. Sa nekih pet metara Nović je prosledio loptu u mrežu i doveo Partizan u vođstvo od 1:0.

Zvezda je potom ponovo počela da preti, najčešće preko Bosića, ali najveća opasnost za Partizan dogodila se u 35. minutu, kada je Luka Ilić odlično šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Partizana Đorđe Vukanić odlino intervenisao.

Samo dva minuta kasnije na drugoj strani, Nikola Nović postiže i drugi gol za Partizan, posle kojeg su crveno-beli znatno pali u igri. Nešto kasnije Đerlek je opasno pripretio iz slobodnog udarca, a da Zvezda uoči drugog poluvremena bude u još težoj situaciji, potrudio se Kokir u 44. minutu za velikih 3:0 u korist Partizana.

Bila je to prava majstorija ''desetke'' Partizana, najpre solo prodor kroz sredinu, a onda i prelep lob.

Crvenoj zvezdi je u nastavku preostalo da krene na sve ili ništa, to su puleni Milana Lešnjaka i primenili na terenu i na kraju zasluženo došli do velikog preokreta i titule.

Bukvalno od samog starta drugog poluvremena Partizan je bio pritisnut na svojoj polovini i bilo je samo pitanje vremena kada će odbrana crno-belih kapitulirati.

Dogodilo se to u 52. minutu, Savić je posle prodora po desnoj strani uspeo da pronađe rupu u odbrani Partizana i loptu pošalje u donji desni ugao Vukanićevog gola - 3:1.

Majstorija Stefana Santrača pet minuta kasnije, sa nekih dvadesetak metara je šutirao u dalji ugao, lopta je bežala od Vukanića i golman Partizana je svojom paradom samo ulepšao ovaj gol - 3:2.

U međuvremenu je pogodio i stativu, par minuta ranije, a novi udarci za Partizan tek su usledili.

Zvezda je posle još jednog opasnog napada iznudila korner, Eraković je šutirao, Savić je zakačio tu loptu i prosledio je u mrežu - 3:3!

Ni to nije bilo sve, u 69. minutu Zvezda je imala sjajnu priliku za vođstvo, ali Bosić i Santrač nisu uspeli da realizuju sjajnu akciju.

Usledio je nešto mirniji period igre, a onda potpuni preokret!

Nova munjevita akcija Zvezde, Gavrić je sa leve strane, sa dvadesetak minuta odlično šutirao, lopta je pogodila jednu, pa drugu stativu Vukanićevog gola, a u mrežu ju je prosledio Savić za veliko slavlje crveno-belih - 4:3!

Za to vreme, Brodarac je kao gost slavio protiv Čukaričkog sa 2:1, ali zahvaljujući rezultatu iz ''Zemunela'', taj trijumf sada već bivšem šampionu nije ništa doneo.

Na kraju, Zvezda prva na tabeli sa 76 bodova, Brodarac drugi sa 74, Partizan je ostao na 63, a Čukarički na 60 osvojenih bodova.

Partizan: Vukanić, Vujić, Antonijević, Pantazis, Marković, Vještica, Milosavljević, Đerlek, Nović (Ilić od 80.), Kokir, Janković (Nikolić od 80.).

Crvena zvezda: Gordić, Janković, Daničić, Bogdanović, Eraković, Jović, Santrač, Ilić, Bosić, Gavrić, Savić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stepa78
Saturday, 02.06.2018
23:20

da nije smesno bilo bi zalosno,poceli su i u omladinskim skolama da naredjuju rezultate ,zalosno

avatar
Milan_89
Saturday, 02.06.2018
18:45

Jel to cuvena skola partizana? :D

avatar
magister
Saturday, 02.06.2018
17:07

Koliko šamara i nokauta treba da dobijemo pa da neko shvati da sa našom školom fudbala nešto nije u redu? Ponoviću: otkako postoji Liga Šampiona Evrope za juniore - nismo ni jednom bili prvi. Ovaj rezultat dovoljno govori. Istina, mi nismo tu ništa izgubili, osim ugleda. Jer smo već odavno ispali iz trke. A, ukoliko je sve bilo sportski (nadam se da jeste), onda bravo Zvezdaši, iskrene čestitke. Nadam se da će sledeće godine biti drugačije. A ako neko već želi Stolicu, neka ga dovede u školu, nek odradi sledeću sezonu kao šef struke svim mlađim kategorijama, pa da vidimo, šta zna. Sledeće godine Đukiću ističe ugovor, a Stolica bi, vodeći mlade, mogao da nasledi klupu, sa grupom mladih koje će da uvede u pro.

avatar
Kilavi Milojko
Sunday, 03.06.2018
00:41

Па браво. И од тебе један надасве тачан коментар.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 02.06.2018
16:39

Toliko da se zna koja je skola fudbala ne prevazidjena na ovim prostorima. Mi stvaramo svoje igrace, a ne kitimo se tudjim perjem.

avatar
Кун
Saturday, 02.06.2018
14:25

To teško može da se shvati, to ne može da se plati! 2 u 1, dati i kokezi i partizanu šta zaslužuju, kakav dan, bravo momci. Šampioni breeeee! LUKA ILIĆ.

avatar
BenkovackiManitas31*
Saturday, 02.06.2018
13:51

Totalna dominacija, nadam se da ce nam jos i Srbija ulepsati leto

avatar
boba89czv
Saturday, 02.06.2018
13:36

Auuuu pa stvarno, ovi zvezdini omladinci bukvalno će se raspasti, jer bukvalno, za njih nikad neće postojati ništa lepše i sladje u fudbalu nego ovo danas... slobodno svi mogu da završe karijere sad i imaće šta da prepričavaju unucima... Pa bravo šampioni!

avatar
RedDevils1878
Saturday, 02.06.2018
13:32

Ne znam koja su pravila lige, pa može li mi neko objasniti šta bi se desilo da je ostalo 3:3, tako da i Brodarac i Zvezda imaju 74 boda. Da li se gleda gol razlika ili međusobni omjer?

avatar
Кун
Saturday, 02.06.2018
14:26

Uzeo bi brodarac. Međusobni skor se gleda, kod nas su dobili 2:3, a kod njih 1:1.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Saturday, 02.06.2018
16:37

Da je ostalo 3:3 sampion bi bio Brodarac. Gleda se medjusobni skor.

avatar
NemanjaVidiiiiicNo.1
Saturday, 02.06.2018
13:22

Gazi sine od malena,ovima i klinci srece imaju 3 prelaska preko pola 3 gola,vise srece nego pameti ali neka nauci od malena gazi!!

avatar
gorango
Saturday, 02.06.2018
13:17

Bravo momci!!! Potpuno zasluzeno. Svaka cast na karakteru. Onog malog Gavrica odmah u prvi tim.

avatar
Kori Volden
Saturday, 02.06.2018
13:13

Pa da l' moze sladje od ovog...Bravo momci, bravo junaci !

avatar
Duhamel
Saturday, 02.06.2018
13:44

Zbog ostrascenih likova kao sto si ti nikad se nista nece promeniti u nasem fudbalu. 3-0 3-4 i sve regularno, bravo junaci...hahahaha sve super, sledece godine partizan od 0 4 do 5 4, tad ces pricati namestaljka i sve u krug. A generalno smo jad i cemer evropskog fudbala( mi, rumuni, bih itd)

avatar
Milan_89
Saturday, 02.06.2018
18:45

Ko gubi ima pravo da se ljuti a ti si u ozbiljnom problemu ako mislis da se OMLADINSKA liga namesta

avatar
NemanjaVidiiiiicNo.1
Saturday, 02.06.2018
15:31

Ma ne nije regularno klinci ce da nameste za kaldionice mozda?izmisli jos neki izgovor komicaru

avatar
Kori Volden
Saturday, 02.06.2018
15:27

Ti si jedan od onih likova koji popuju sad a kad je partizan za vreme kad se igrala TLS osvajao 6 namestenih titula zaredom, bio si happy. :D I kad se utakmice produzuju po 10 minuta i kad se sviraju nepostojeci penali. A posto smo mi jad, ti idi negde gde ti je lepse. Gazi Zvezdo !!!

avatar
gemathegreat
Saturday, 02.06.2018
14:40

Pa nije regularno, treba proveriti da nihe Vucela bio na klazdi !!!
Pa tutubane jedan nepismeni, uzmi i prebroj kornere za Zvezdu u prvom poluvremenu, dodaj na to vasu dominaciju i eto ti prevare. ODUCILI su vas od fudbala a ti sad idi pa se zali uoravi vodovoda, oni ni za sta nisu odgovorni !!!

avatar
Кун
Saturday, 02.06.2018
14:28

Vraćeni prvotimci da bi Zvezdi bila oteta titula i sad ti kažeš da je utakmica nameštena? Da li si uopšte gledao utakmicu?

avatar
MunzeKonza
Saturday, 02.06.2018
13:11

Poluvreme 3:0 , kraj 3:4 hmmm 🤔🤔🤔🤔

avatar
Saturday, 02.06.2018
13:06

BRAVO ŠAMPIONI. 🏆🏆🏆🎆🎆🎆 SAD JOŠ KADETI PA DA SE VEŽU SVE ČETRI. TOLIKO SMO JAKI DA NAM NI NAJVERNIJI NAVIJAČI NISU BILI KLJUČNO NEOPHODNI. GROBARI SU SVE URADILI DA NE BUDU UZ VAS. ZATO JE TITULA JOŠ SLAĐA.😄😄😄😄 ČESTITAM👏👏👏👍👍👍🎉🍾

avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Saturday, 02.06.2018
13:06

Danilo Grujić je poslat da završi posao kao što to radi i u seniorskom fudbalu: prekršaj s leđa Jankovića nad Kokirom na ivici šesnaesterca nije bio žuti (u 56' drugi žuti za Jankovića), povlačenje s leđa za dres Erakovića nad Ilićem je takođe za drugi žuti karton samo je pitanje da li je započeto u šesnaestercu ali u svakom slučaju još jedan crveni i još nedosuđeni prekršaj na ivici šesnaesterca kao onaj nad Đerlekom. Nović koji im je spakovao 2 komada nije ni mogao da igra od konstantnih prekršaja koji nisu suđeni nad njim (10-ak). Najveća sramota je zvezdicin trener koji od samog početka utakmice ulazi na teren, vrši pritisak na sudiju, prigovara mu, svađa se s igračima Partizana, ulazi na teren da se obračuna pa ih onda navodno smiruje, a nikako da bude isključen. Medalja ima i drugu stranu, a to je Partizanov trener Žarko Lazetić koji menja strelca 2 gola, a drži desnog beka koji ne postoji u odbrani, niti desno krilo koje uopšte ne igra odbranu, dozvoljava da golove iz kontranapada, a ima 3:0, 3:1 i 3:2 pa na kraju krajeva i 3:3 i što je najtragičnije za struku momci koji treba da budu na pragu prvog tima su fizički nespremni. Treća bitna stvar je da Kokir koji je ubedljivo najbolji igrač (naravno u skladu sa fizičkom spremom) nije bio na prethodnim pripremama prvog tima, a nemam informacije da će biti priključen sada. On je razbio zvezdicinog kapitena desnog beka i štopera prvotimca inače standardne reprezentativce, zaslužan za sva 3 gola, a nema mesta ni u reprezentaciji što me ne čudi jer očigledno kao najbolji Partizanov igrač nije pogodan za zvezdicine reprezentativne trenere, međutim ukoliko ne bude priključen prvom timu Partizana tu neće biti čista posla sigurno jer dok je imao snage bio je Mesi na terenu i za saigrače i za protivnike. Zbog takvih ljudi i stvari propada naš fudbal kao što su sudija, ova dva trenera i stvari koje se dešavaju sa selektorima svih reprezentativnih selekcija.

avatar
gorango
Saturday, 02.06.2018
13:16

Care, Grujic je osvedoceni navijac Partizana. Izguglaj malo (ja znam coveka licno). Drugo, pustite ljude vise da sude. Trece, koliko ste bodova iza nas? Ne treba sudija tu, sve je jasno. Zasluzeno!

avatar
PintoDaCosta
Saturday, 02.06.2018
13:16

Koji bi vi bili na tabeli da ste pobedili?

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Saturday, 02.06.2018
12:54