Hiter: "Najsigurnije je da pobedimo sutra"

Autor: Pavle Knežević
sreda 22.11.2017.
17:58
Izvor: Sportske.net

Trener Jang bojsa zna matematiku, ali veruje da je pobeda najbolji način da njegov tim "ostane u životu".

Epa/Marcel Bieri
Epa/Marcel Bieri

Povezane vesti

Adi Hiter kaže da je Jang bojs došao po pobedu protiv Partizana u Beograd, jer nema drugog izbora. Bez kapitena sutra.

"Očekuje nas jako interesantna i neizvesna utakmica, dva boda smo u zaostatku u odnosu na Partizan. Za našu ekipu, a posebno za mlađe igrače, će biti izazov da u ovakvoj atmosferi, na ovakvom stadionu budu uspešni, ali ako želimo da prođemo dalje, moramo da pobedimo sutra. Postoji mogućnost da se sa remijem nešto reši u poslednjem kolu, ali ambicije su sigurno da se pobedi sutra i da prođemo dalje", rekao je Hiter.

Kapiten Stiv fon Bergen je povređen i nije ni doputovao u Beograd, ali trener ima opcije da ga zameni. Pred meč će se odlučiti ko će nositi kapitensku traku.

Miralem Sulejmani je ponikao u Partizanu, da li ste razgovarali sa njim? Ima li on poseban motiv?

"Ne mislim da nekoga od mojih igrača treba posebno motivisati, ali svestan sam specifičnosti njegove situacije, tako da ću sutra popričati sa njim. On je u dobroj formi i sigurno će nam pomoći", rekao je Hiter.

Jang bojs trenutno ima sedam bodova prednosti u odnosu na rivale u prvenstvu Švajcarske, može li se reći da je nacionalni šampionat prioritet u odnosu na Ligu Evrope.

"U nedelju mi je švajcarsko prvenstvo bilo najvažnije i činjenica da imamo samo dve utakmice do kraja i trebaju nam dve pobede. Cela ekipa i ceo klub žele da se plasiraju dalje, baš kao i Partizan, koji 13 godina nije prezimio u Evropi. Jedino je izvesno da sa dve pobede idemo dalje, a i da poraz zatvara vrata", rekao je Hiter.

Zoran Tošić je suspendovan, koliko to menja stvari u pripremi za vas?

"Sigurno da je Tošić igrač koji ima vrednost i kvalitet, ali Partizan ima nekoga kao što je Janković, koji je u Bernu postigao gol, sad u nedelju dva gola, a tu je i Tavamba, tako da mislim da smo prilično ujednačene ekipe", rekao je Hiter.

Može li se reći da ste negde do sada 'kiksnuli'?

"Hteli smo da pobedimo Partizan, a u Albaniji smo odigrali nerešeno. Nezasluženo smo izgubili od Dinama. Ako negde postoji manjak, onda je to u toj utakmici. Moguće je da će sutra ekipa da bude drugačija u odnosu na meč sa Cirihom, ali ako se to desi, to će biti zbog taktičkog prilagođavanja u odnosu na protivnika, ne zbog rotacije", rekao je Hiter.

Utakmica Partizan-Jang bojs igra se sutra od 21.05.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke