Hidajet Turkoglu u prijateljskoj poseti FK Partizan!

Autor: Nikola Miloradović
petak 27.09.2019.
16:50
Izvor: Sportske.net

Neočekivan gost u prostorijama "crno-belih".

FK Partizan
FK Partizan

Povezane vesti

Rukovodstvo fudbalskog kluba Partizan danas je imalo čast da u prostorijama kluba ugosti dvojicu legendarnih turskih košarkaša Hidajeta Turkoglua i Omera Onana.

Turkoglu, trenutno predsednik KS Turske, iza sebe ima veliku NBA karijeru, branio je boje Sakramento Kingsa, San Antonio Sparsa, Orlando Medžika, Toronto Reptorsa, Finiks Sansa i LA Klipersa, u kojima je 2015. godine i okončao svoju profesionalnu karijeru.

Karijeru je počeo u redovima Efes Pilsena, za koji je nastupao četiri godine, pre nego što se kao 16. pik na draftu preselio u najjaču ligu sveta.

Sa reprezentacijom Turske osvojio je dve srebrne medalje, jednu na Eurobasketu 2001. godine i jednu na Svetskom prvenstvu devet godina kasnije.

Što se tiče Onana, on trenutno obavlja funkciju tim menadžera u košarkaškom klubu Fenerbahče, u kojem je proveo devet godina kao igrač.

Karijeru je počeo u Efesu, za koji je nastupao takođe devet godina, a jednu sezonu proveo je i u Ulkersporu.

Osvojio je tursku ligu u 11 navrata, kup u osam, pet puta je podigao trofej Superkupa Turske, a 1996. godine je osvojio i trofej u FIBA Kupu Koraća.

Njegov dres sa brojem sedam nalazi se na svodovima dvorane Fenerbahčea.

Pomenuti dvojac je danas bio u poseti Beogradu, pa su iskoristili priliku da posete i fudbalski klub Partizan.

Hidajet Turkoglu Omer Onan FK Partizan
Foto: FK Partizan

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Friday, 27.09.2019
17:33

Hido ''zajebavancija'' hahaha Nikad necu zaboraviti kad je to rekao, ali, i kad su Mirsad i on (vise MJ) '01 socnom psovkom podigli citavu klupu hrvatske:-D