Haos u svlačionici Srbije posle Litvanaca razlog što Krstajić hoće da ode?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.11.2018.
09:12
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativni fudbal ponovo je u centru pažnje zbog stvari koje nemaju mnogo veze sa onim što se dešava na terenu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je u utorak poslednju utakmicu grupne faze Lige nacija u kojoj je ostvarila sve zacrtane ciljeve.

"Orlovi" su obezbedili prvo mesto u svojoj grupi, samim tim plasman u B diviziju, mesto u trećem šeširu pred žreb kvalifikacionih grupa za EP, ali i mesto u eventualnom baražu za kontinentalnu smotru.

Očekivalo se da će sve ovo biti dovoljno za zadovoljstvo čelnika Saveza i selektora, a umesto toga smo posle meča sa Litvanijom videli Mladena Krstajića koji potpuno utučen govori o tome da će se tek govoriti o njegovoj budućnosti.

Današnje izdanje "Žurnala" donosi priču koja bi mogla da ima veze sa onakvim nastupom Mladena Krstajića posle duela sa Litvanijom. Navodno je u pitanju skandal koji se u svlačionici "Orlova" dogodio tokom poluvremena.

Malo ko bi očekivao, ali izgleda da je Mijat Gaćinović bio taj koji je zbog izmene pobedsneo i izgubio kontrolu. Navodno, prvotimac Ajntrahta je bacao kopačke po svlačionici i osuo paljbu na selektora.

Nema informacija o tome kako je reagovao Mladen Krstajić, ali isti izvor citira reči Aleksandra Kolarova koji je stao u odbranu selektora kao prvi kapiten nacionalnog tima.

"Ko si ti? Koji si trofej osvojio u karijeri da tebe ne bi smeo neko da zameni!?", navodno je rekao Kolarov svom reprezentativnom saigraču.

Mladen Krstajić je na poluvremenu utakmice sa Litvanijom zamenio Mijata Gaćinovića. Umesto bivšeg igrača Vojvodine na teren je ušao Aleksandar Prijović koji je u nastavku zabeležio gol i asistenciju, a Srbija je slavila sa 4:1 i overila prvo mesto u grupi četiri C divizije.

Krstajić još uvek nije dao komentar na ovakve priče, ali čitava stvar dobija na težini zbog reči sportskog direktora FSS Darka Kovačevića.

"Nisam bio na licu mesta, ali sam čuo i sve što mogu da kažem svodi se na to da je takvo ponašanje neprimereno", rekao je Kovačević za "Žurnal".

Ostaje da vidimo da li će se neko od igrača oglasiti ovim povodom ili će sve ostati obavijeno velom tajne dok čekamo na odluku Saveza oko toga da li Mladen Krstajić ostaje za kormilom državnog tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEL PIEROO
Friday, 23.11.2018
19:14

Ne zoves ga vise i to je to, komentar dole objasnio Prijovic koji nas je odveo na svetsko nije ni igrao cuti i radi kao pravi profesionalac, a ne tamo neki Mijat koji nista nije pokazao da izigrava srpskog Ronalda

avatar
nemam pojma
Friday, 23.11.2018
15:29

Krstajić, beskompromisan kao igrač, izgleda da je previše blag kao selektor.

avatar
Amar Zornic
Friday, 23.11.2018
13:21

Sapunica se nastavlja :))

avatar
T. Henry
Friday, 23.11.2018
12:37

Ne znam zašto Krstajić zbog toga želi da ode, ako hoće da bude trener takve stvari ima da se nagleda, ako je ovo istina lepo ga više ne zoveš i to je to

avatar
bagra
Friday, 23.11.2018
12:34

Ne znam sta sada hoce Gacinovic, dobio je sansu nije pokazao apsolutno nista, ali nista!

avatar
Radovan Filipovic
Friday, 23.11.2018
12:00

Realno, Mijat ništa nije pokazao, trebalo je da ga menja..sa druge strane, da li to znači da će Gaćinović da leti iz reprezentacije, a Krstajić da ostane selektor? Nadam se da ne...

avatar
magister
Friday, 23.11.2018
18:33

Gaćinović je igrač od koga se očekuje da postane okosnica tima, i već igra odlično u Nemačkoj. Kao i Nastasić. Pogotovo Milivojević, kapiten premijerligaškog tima. Za razliku od druge dvojice, Mijat se makar nije uvredljivo izjašnjavao u medijima. Krstajić - trener na početku karijere. Da sam ja predsednik FSS ili da se to dešava u mom klubu, sva trojica bi bila primereno kažnjena, a Krstajićev učinak bi merio vidljivim parametrima, igra, broj igrača koji su dovedeni u fazu da na njih može da se računa, rezultat. Krstajić, za sada, od 1 do 10 - na SP 6 (od 10), Liga Nacija 8 (od 10). Ja ga - ne bih ni slučajno menjao, a može se reći i da se vrlo pristojno ponaša i nikom ne replicira.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 25.11.2018
01:03

A to što se odrekao Ivanovića, Stojkovića, Tošića, Milivojevića, Nastasića pa evo čak i Gačinovića? to se meri učinkom 8/10?

avatar
Radovan Filipovic
Saturday, 24.11.2018
16:17

Apsolutno se slažem, Gaćinović mora da bude u reprezentaciji. Moja konstatacija se odnosila samo na poslednju utakmicu.

avatar
Real Only
Friday, 23.11.2018
11:44

Ko god da bude selektor posle Krstajica, Gacinovica ne treba da zove nikada vise da igra za reprezentaciju. Takvi ljudi mogu samo da pokvare atmosferu. Bas me zanima kako se osecao posle 4 gola u drugom poluvremenu, sva 4 posle njegovog izlaska iz igre.

avatar
Agent Provocateur
Friday, 23.11.2018
11:27

Talasaju u svlacionici a Prijovic kojj bi imao pravo da talasa jer nas je i odveo na svetsko na kom nije igrao, cuti covek i radi svoj posao.

avatar
Борко Михајловић
Friday, 23.11.2018
11:09

Ne branim ga, ali razumem frustraciju. Da nije Krstajić u pitanju, nikad ne bih stao na stranu igrača u ovoj situaciji. Ali, ne zaboravite zbog čega i koga Mijat, koji je protutnjao kroz kvalifikacije, igrao šta god mu se kaže, nije otišao na Svetsko prventstvo. A i one priče sa prvenstva, pa nije našim igračima ni malo lako.

avatar
Nole
Friday, 23.11.2018
11:06

Podrska za Krstajica a za takve fudbalere koji se tripuju da su ronaldo a veze nemaju sa fudbalom napolje iz ekipe, hvala Bogu imamo igraca koji su dobri a pristojni

avatar
Ccedo
Friday, 23.11.2018
11:02

Kamo lepe srece da ode

avatar
DeXy \'92
Friday, 23.11.2018
10:50

Od kad je selektor krstajic velika nesloga i tenzija u reprezentaciji...

avatar
Doki Daki
Friday, 23.11.2018
10:29

Može da priča ko šta hoće, a posebno zvezdaši, ali sa Krstajićem igramo otvoreniji fudbal, više napadački i više trčimo u odnosu na Muslina. Kao grobar što nema kod mene veze kad je u pitanju Srbija, nisam bio za smenu Muslina jer nas je odveo u Rusiju, tako da nisam ni za smenu Krstajića, jer su meni bitni rezultati i ništa više. Takodje, igrač ne sme da kritikuje trenera, njegovo je da sluša i igra, isto važi za Milojevića, Nastasića i ostale. Neka hijerarhija mora da postoji i u sportu.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 23.11.2018
10:26

Dmitrovic (Rajkovic, Jovanovic)- Gajic (Pejcinovic), Milenkovic (Veljkovic), Subotic (Spajic), Kolarov (Obradovic)- Maksimovic (Lukic/Gudelj), Matic (Fejsa)- Zivkovic (Tadic), Ljajic (SMS), Sulejmani- Mitrovic/Prijovic/Jovic. Samo da nam je ovaj izbor bio za SP (naravno, Stojkovic i Ivanovic isto, Stojke umesto Rajka ili Ace, a Bane umesto Pejcina), 100% bismo prosli grupu jer bismo imali prave igrace na sredini i od starta i da ubacimo u igru posle sa klupe. Dusko Tosic je bio dobar i opravdao je poziv, on je pre Nastasica, Maksimovica i Vukovica pa i Subotica, ali, zato: Rukavina, Rodic, Grujic, Radonjic i Kostic, sacuvaj Boze. Ni Milivojevica ne bih zvao bez obzira na to sto je zajedno sa Rukavinom i Kosticem izneo prakticno citave kvalifikacije. Gore moze da bude i izbor izmedju Gudelja i Fejse, a ne izmedju Lukica i Gudelja, to sad primecujem.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 23.11.2018
10:16

I da je bio najbolji na terenu, takva reakcija je nedopustiva, a on je i protiv Crne Gore i protiv Litvanije pruzio bas blede partije. Na toj strani imamo i bolje igrace, a pritom ne mislim na one koji su ostali na klupi ili su (ako su uopste) trenutno povredjeni. Inace, nemoj samo da kolarov moralise kao majka Tereza, trofeji tu i tamo, ali, on da prica o ponasanju i pobunama?! Lazni kapiten. Doduse, protiv koga se tad pobunio, mozda je i imao pravo :-D