Grujić: "Dokazaćemo da smo budućnost srpskog fudbala"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.03.2015.
23:03
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Vezni fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić veruje da će omladinska reprezentacija Srbije uspeti da se izbori za plasman na Evropsko prvenstvo iako se nalazi u izuzetno teškoj kvalifikacionoj grupi Elitne runde takmičenja.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Omladinska reprezentacija Srbije doputovala je u utorak u Holandiju gde će u narednih sedam dana učestvovati u Elitnoj rundi kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Orlići" su prethodnog oktobra "preskočili" prvu rundu kvalifikacija bez velikih problema ali će se u Holandiji naći na velikom iskušenju pošto će samo prvoplasirana reprezentacija u grupi obezbediti mesto na kontinentalnom šampionatu.

Na startu takmičenja izabranike Ivana Tomića očekuje verovatno najteži ispit pošto će u prvom kolu na megdan domaćinu turnira, reprezentaciji Holandije.

"Dugo smo čekali ovaj turnir, sa velikim nestrpljenjem i nadamo se da možemo da napravimo veliki uspeh i da se plasiramo na EP. Naravno da je start sa Holandijom najvažniji, želimo pobedu protiv moćnog protivnika, ali ništa manje nisu važne ni druge dve utakmice" poručuje Marko Grujić.

Vezni fudbaler Crvene zvezde jedan je od osamnaestorice koliko ih je otputovalo u "zemlju lala". Pored Grujića na spisku Ivana Tomića nalaze se još:

Boris Radunović (Rad), Miladin Stevanović (Partizan), Miroslav Bogosavac (Partizan), Aleksandar Desančić (Vojvodina), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda), Srđan Babić (Vojvodina), Nemanja Radonjić (Empoli), Luka Jović (Crvena zvezda), Andrija Živković (Partizan), Luka Luković (Vojvodina), Filip Manojlović (Crvena zvezda), Marko Rademaher (Herta), Filip Bainović (Rad), Milan Gajić (OFK Beograd), Ivan Šaponjić (Partizan), Nemanja Mihajlović (Rad) i Saša Ćurko (Vojvodina).

Prvi meč na programu je 26. marta od 19 časova a potom slede dueli sa Švajcarskom (28. mart) i Norveškom (31. mart).

"Svesni smo da se od nas dosta očekuje, imamo kvalitetan tim, optimisti smo, ali grupa je veoma jaka i treba biti oprezan i skoncentrisan u svakom duelu. Sve ekipe su došle sa istim ambicijama, da budu prve, ali ja verujem da ćemo mi dokazati da smo izuzetno talentovana generacija i da smo budućnost srpskog fudbala" poručuje Marko Grujić.

Podsećamo da je reprezentacija Srbije uzrasta do 19 godina 2013. godine osvojila titulu na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, dok je prošle godine u Mađarskoj eliminisana u polufinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke