Grof i Mare proslavili jubileje

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.12.2016.
10:22
Izvor: Sportske.net

Prethodnog vikenda odigrane su utakmice 19. kola domaćeg fudbalskog šampionata, a mečevi u Humskoj i Zaplanjskoj imali su poseban značaj za trenere naših najvećih klubova.

Beta/BranislavBožić/Ev/Sportske.net
Beta/BranislavBožić/Ev/Sportske.net

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana nastavili su šampionsku trku novim pobedama u domaćem šampionatu, a mečevi koji su za vikend odigrani u Zaplanjskoj i Humskoj imali su poseban značaj za trenere dva tima.

Šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Srbije Miodrag Božović stigao je do kote od 50 pobeda u ulozi trenera Crvene zvezde, a posebnu težinu ovom statističkom podatku daje procenat od 85% uspešnosti u utakmicama domaćeg prvenstva.

Time se Miodrag Božović izdvaja u odnosu na svoje prethodnike, a ispred njega ostaju samo Valter Zenga i Vladimir Petrović Pižon, ali su njih dvojica ostvarili bolje procente na daleko manjem uzorku utakmica.

Ono što u slučaju Miodraga Božovića ostavlja gorak ukus u ustima jesu neuspesi na evropskoj sceni, odnosno četiri poraza na osam zvaničnih utakmica usled kojih crveno-bele nije uspeo da uvede u grupne faze jednog od dva evropska takmičenja.

Što se tiče Božovićevog kolege sa klupe najvećeg rivala, Marko Nikolić je za vikend SEDAMDESETI put predvodio crno-bele, čime se dodatno približio Aleksandru Stanojeviću i Vladimiru Vermezoviću kao trenerima sa najviše mečeva na klupi Partizana nakon neprikosnovenog Ljubiše Tumbakovića.

Marko Nikolić trenutno obavlja svoj drugi mandat u Partizanu, a kada se sabere učinak u prvom i onaj u prethodnih nekoliko meseci, dolazi se do sjajnih statističkih podataka.

Mladi stručnjak je na 70 mečeva ostvario 49 pobeda, 13 remija i 8 poraza, uz gol razliku 143:50, a ne treba zaboraviti da kao trener nema poraz u "večitim" derbijima što mu daje poseban kredit kod navijača.

"Zadovoljan sam u Partizanu, ponosan na učinjeno. Drago mi je što su ispred mene, računajući poslednjih 30 godina, samo Aleksandar Stanojević, Vladimir Vermezović i Ljubiša Tumbaković" kazao je Marko Nikolić za "Žurnal".

Još jedan bitan statistički podatak u slučaju aktuelnog trenera Partizana tiče se evropskih utakmica na kojima je Marko Nikolić u ulozi šefa struke "Parnog Valjka" ostvario 4 pobede, 4 remija i 4 poraza. U nacionalnom kupu ima stoprocentan učinak (6/6), dok je u Superligi samo četiri puta morao da čestita pobedu protivničkim trenerima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke