''Grobari'', radujte se junu! Biće novih ''transfer bombi''!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 01. mart 2016.

  • 20:13

  • Izvor: Sportske.net, TV Partizan

  • facebook
  • twitter
  • email

Par dana posle 150. derbija i debija najvećih zimskih pojačanja u dresu Partizana, sportski direktor Ivica Iliev izrazio veliko zadovoljstvo onim što je urađeno u prelaznom roku, ali tu ne želi da stane!

''Grobari'', radujte se junu! Biće novih ''transfer bombi''!
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Bez obzira na poraz Partizana, Ivica Iliev ima dosta razloga za odlično raspoloženje, jer se protiv najvećeg rivala pokazalo da je napravio pravi izbor pojačanja tokom zime, i pored brojnih sumnji na njegove ''bombastične'' najave Gogue, Evertona i ostalih.

''Ja sam dosta euforičan, ali i objektivan i iskren. Mnogo puta koristim prejake reči kada hvalim, ali za naša pojačanja sam bio siguran da će pokazati potencijal. Sada imam čak utisak da su pokazali i više od onoga što sam očekivao.

Bitno je da smo pokazali ozbiljnost kluba, ozbiljnost naše ideje. Imamo vrhunsku akademiju, ali nam nedostaju vrhunski igrači, adekvatni za Partizan, koji prave ozbiljnu razliku na terenu. Da se oseti njegovo prisustvo, da se vidi njegova 'težina'. Svi naši eminentni stručnjaci su bili jednoglasni da ovakva dvojica igrača odavno nisu viđena na ovim prostorima'',
izjavio je Iliev u razgovoru sa Željkom Pantićem za TV Partizan.

Podsećamo, na meti Partizana zimus su bili i Sejduba Suma i napadači Tavamba i Ndlovu, ali igrače njihovog kvaliteta ''Grobari'' će moći da očekuju u letnjem prelaznom roku.

''I oni koje smo želeli da dovedemo su na tom nivou. 'Dominator' Gogua je svoj kvalitet potvrdio u derbiju, u najjačoj utakmici u regionu. I on i Everton su pokazali superiornost.

Prvog dana po okončanju prelaznog roka, mi smo nastavili sa skautingom i ubeđen sam da ćemo u junu dovesti još dvojicu igrača na ovom nivou. Sa njima četvoricom bismo imali ozbiljan kostur tima, igrače uz koje će naša deca da stasavaju.

Zahvaljujući našem treneru, uspeli smo i brže nego što sam očekivao da nametnemo naš stil. Napravio se jedan dobar miks unutar kluba i nadam se da ćemo nastaviti ovim putem'',
dodaje Iliev.

S obzirom na ono što najavljuje, leto će biti veoma zanimljivo u Humskoj što se tiče pojačanja.

''Ne pamtim da se nešto preko noći dešava, moramo imati strpljenja. Ne tražimo godine, ali sam ubeđen da će sve da 'legne' u junu i sada mogu da kažem: 'Grobari, radujte se junu!'

Biće tu još igrača koji će ojačati našu ekipu, govorim o nekih pet-šest imena koji će nas pojačati'',
poručio je Iliev.

Sportski direktor crno-belih je posle svega osetio potrebu da mnogima pojasni koliko zapravo voli Partizan i koliko je velika njegova želha da radi isključivo u interesu kluba.

''Sve sam radio srcem. Ja ne volim, ja obožavam Partizan! Ovim sam pokazao da je dolazak ovde samo zbog Partizana!

Kao dete sam gledao mnogo toga i znam kada se dobro radilo, a kada ne. Sve u životu radim iskreno, bez zadnjih namera. Nisam se vodio time ko je čiji menadžer. Svoj sam, nijednom menadžeru ništa ne dugujem.

Ljudi preko kojih smo doveli ove igrače nikada nisu ni bili u Srbiji. Time sam ponosan. A dovođenjem ove dvojice i još dvojice igrača, ja znam da sam umanjio šansu tamo nekome da zaradi na Partizanu.

Ali, ja sam pošten, ne može niko da me kupi, ja radim onako kako vidim, a navijači neka ocene da li sam dobro video, da li sam pogodio i da li sam, doveo prave igrače za Partizan.

A podršku koju smo dobili od Radne grupe nisam mogao da zamislim. Niko mi se nije mešao u posao. Potpuna autonomija! Kada sam na onoj konferenciji za novinare preuzeo sve na sebe, to je bilo zbog zahvalnosti njima!'',
zaključio je Iliev.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari