''Grobari'' oduševili Đurđevića, evo šta im je sada obećao

Autor: Beta Beta
nedelja 23.04.2017.
14:06
Izvor: Beta

Fudbaler Partizana Uroš Djurjdević rekao je danas da i pored pobede protiv Vojvodine u prvenstvu, njegova ekipa mora da izvuče pouke uoči duela sa Novosadjanima u polufinalu Kupa, kako bi ostvarila dobar rezultat pred revanš u Beogradu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Partizan je juče na svom stadionu pobedio Vojvodinu sa 1:0, u utakmici 32. kola Super lige Srbije golom Uroša Đurđevića u 32. sekundi.

"Za četiri dana je nova utakmica protiv Vojvodine, ovoga puta u Kupu, ali ništa manje važna za nas. Mi od samog početka sezone pričamo da su nam oba trofeja bitna i da u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo. Potrebno je da se što bolje oporavimo, jer je tempo paklen. Nadam se dobrom rezultatu pred revanš na našem stadionu. Jedni druge ne možemo da iznenadimo, jer se dobro poznajemo. Očekujem da neki pojedinac iz naših redova bude junak, a manje je bitno ko će to biti", rekao je Đurđević za sajt Partizana.

Crno-beli su odigrali 29. uzastopnu utakmicu bez poraza i ostali u trci sa "večitim" rivalom za titulu.

"Znali smo da će utakmica protiv Vojvodine biti izuzetno teška, jer je došla samo nekoliko dana posle derbija. Poznato je da u tim utakmicama sa Zvezdom dolazi do velikog i emotivnog i fizičkog pražnjenja, zato je najbitnije da smo osvojili nova tri boda. Gol je došao vrlo brzo. Već u prvom napadu, Leonardo je uspeo sa levog boka loptu da ubaci negde na peterac, ja sam bio brži od golmana i ispred njega sam loptu levom nogom poslao u gol. Bio je to zaista lep uvod u ovu utakmicu", naveo je Đurđević.

Partizan je u drugom delu prvog poluvremena pao u igri, a Đurđević je rekao da njegova ekipa ne sme to sebi da dozvoli.

"Sve je krenulo kako treba. Postigli smo gol na vreme, bili agresivni, igrali na polovini rivala, jednostavno smo demonstrirali fudbalsku moć u prvih pola sata. Onda je došlo do neobjašnjivog pada u našoj igri i hvala Bogu da zbog toga nismo kažnjeni. Stručni štab će uraditi analizu i videćemo koje loše stvari su uticale na veliki pad u našoj igri. Ne smemo više sebi dozvoliti takav luksuz. Moramo izvući pouke iz ove utakmice i do kraja odigrati kako se od nas očekuje", naveo je on.

Utakmica se juče igrala pred 15.000 ljudi, a Đurđević je zahvalio navijačima i rekao da je ekipi mnogo značila podrška.

"Fenomenalna je stvar igrati pred tolikim brojem navijača, ako se zna da je poseta do sada bila slabija. Mislim da smo svojim odnosom prema dresu koji nosimo, rezultatima i konstantnim pritiskom pod kojim igramo skoro celo prvenstvo, zaslužili da nas publika podrži u većem broju. Bili su nam vetar u leđa, jer da njih nije bilo pitanje je da li bismo izdržali do kraja", rekao je on.

"To što sam na kraju utakmice doživeo da mi skandiraju je posebna priča. Navijače ne možeš da kupiš foliranjem, jer se to brzo 'provali'. Verovatno su u meni prepoznali nekog ko se ne štedi, ko će da ukliza sto puta u toku utakmice, nekoga ko će uvek da juri i da pritiska protivnika i da ga tera na grešku. Mogu samo da im obećam da ću do kraja igrati još jače i snažnije", dodao je Đurđević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 23.04.2017
15:05

Ono što imponuje je i kad ga neće gine ,nervira se ,kao da je finale SP.Takav pristup ima malo igrača danas,tu mislim na ove domaće.

avatar
Sunday, 23.04.2017
14:10

Nemoj vise da promasujes loptu, i ona bajkovita akcija je morala da bude krunisana golom, ne samo sutem:-D Kaze komentator za ono drugo, jaka je bila lopta Tavambe, a nije bila, odbija/odbila se od tebe jer i nemas bas najbolju tehniku no nema veze, volimo te:-D