Grobari, ne bojte se, Partizan i sa tri boda može do Evrope!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.05.2019.
09:24
Izvor: Sportske.net

Malo je onih koji su pre početka sezone mislili da bi Partizan mogao da strepi za izlazak u Evropu, ali crno-bele i nakon trijumfa nad ekipom Mladosti čeka težak posao.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Tri kola ostalo je do kraja sezone u Super ligi Srbije, a još uvek zvanično ništa nije rešeno po pitanju šampionske titule, plasmana u Evropu i opstanka u ligi.

Crvena zvezda bi u nedelju pobedom nad Lučanima zvanično odbranila zvanje šampiona, Radnički iz Niša će svakako biti drugi, dok će borba za treće i četvrto mesto trajati do poslednjeg minuta superligaške sezone.

Partizan je zbog nefudbalskih okolnosti i problema unutar samog kluba došao u poziciju da se bori za mesto koje vodi u Evropu, a svoje šanse da u toj misiji uspe juče je značajno uvećao trijumfom nad jednim od direktnih konkurenata.

Pobedom nad ekipom Mladosti (2:1) crno-beli su preuzeli četvrto mesto na tabeli sa bodom više u odnosu na jučerašnjeg rivala, a ista je razlika između Partizana i trećeplasiratnog Čukaričkog.

Partizan u Evropu može na dva načina. Osvajanjem trofeja u Kupu ili treće pozicije na tabeli, a ne treba zaboraviti da i četvrto mesto garantuje izlazak u Evropu ukoliko Kup osvoji tim koji zauzima neku od prve tri pozicije na tabeli što u ovom slučaju mogu da budu Crvena zvezda i Radnički iz Niša.

Lučanska Mladost je unapred otpisana jer je prvu polufinalnu utakmicu Kupa Srbije izgubila ubedljivim rezultatom i utisak je da Lučanci samo kroz prvenstvo mogu do četvrtog mesta i novog evropskog izleta.

Bojan Ostojic
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds

Gledajući raspored, utisak je da se Partizan nalazi u najpovoljnijoj poziciji kada se porede ekipe koje se bore za treće i četvrto mesto. "Parni Valjak" u poslednja tri kola igra protiv timova koji nemaju takmičarskih ambicija, a dve od tri utakmice odigraće na domaćem terenu.

Najteže će biti ekipi Mladosti koju čeka gostovanje dvema prvoplasiranim ekipama, a između ta dva susreta ugostiće Čukarički. Mnogo toga u borbi za mesta koja vode u Evropu moglo bi da bude rešeno upravo nakon pomenutog susreta u Lučanima između Mladosti i Čukaričkog, ali ne treba trčati pred rudu.

Ukoliko za vikend Partizan i Čukarički opravdaju uloge favorita u duelima sa Napretkom i Proleterom, a Crvena zvezda savlada Mladost, Lučanci bi došli u gotovo bezizlaznu poziciju, a druga dva takmaca u borbi za Evropu nadomak ostvarenja konačnog cilja.

Potom bi usledila izuzetno važna utakmica između Mladosti i Čukaričkog gde bi trijumf domaće vratio u život, a eventualni poraz definitivno eliminisao iz borbe za treće i četvrto mesto. Partizan bi u takvoj konstelaciji stvari jurio trijumf u Novom Sadu i čekao vest o remiju u Lučanima ili porazu Mladosti, što bi mu na kraju donelo siguran plasman u Evropu.

Nakon svega rečenog jasno je da Partizan sa dve pobede u sledeće dve utakmice rešava pitanje plasmana u Evropu, mada postoji računica u kojoj bi crno-belima i tri boda sa sledećeg meča donela plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali samo u slučaju da Mladost izgubi od Zvezde i ne savlada Čukarički.

Tabela:
3. Čukarički 34 17 10 7 58:34 +24 34
4. Partizan 34 17 9 8 52:26 +26 33
5. Mladost 34 16 7 11 46:33 +13 32

35. kolo

Crvena zvezda - Mladost
Partizan - Napredak
Čukarički - Proleter

36. kolo
Mladost - Čukarički
Vojvodina - Partizan

37. kolo
Partizan - Proleter
Čukarički - Vojvodina
Radnički Niš - Mladost

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DjoleKG
Friday, 03.05.2019
08:20

Bice nezgodno ako uefa i dalje bude insistirala da se kazne obe ekipe spornih utakmica jer onda Partizan moze da očekuje -3 boda zbog sumljivih okolnosti sa Dinamom koji je već kažnjen...

avatar
Osijek 51
Thursday, 02.05.2019
20:28

Ovi dzelati nisu postavljeni zato da odu, vec da ostvare pakleni plan unistavanja Partizana po zelji svih dusmana i njihovog vodje

avatar
gorango
Thursday, 02.05.2019
14:44

Cekaj, ne razumem ovaj text. Zbpg ne fudbalskih okolnosti i problema unutar samog kluba? Kojih ne fudbalskih okolnosti? Jel to nesto zvanicno a da mi ne znamo? Strasno.

avatar
Doki Daki
Thursday, 02.05.2019
10:26

Navijam da Partizan ne igra Evropu(male su šanse), jer tek tada možda ovi odu, mada nisam ni u to siguran.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 02.05.2019
14:44

ma nece ni tada