"Grobari", mirno spavajte - "Tale surovi" namešta nišan za Plzenj!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 17.02.2018.
11:03
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Pre prve utakmice sa Viktorijom Leandre Tavamba je obećao gol i ispunio datu reč. Evo kakvu poruku šalje "Grobarima" pred revanš u Plzenju.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana remizirali su sa Viktorijom iz Plzenja u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope odigranoj u četvrtak u Beogradu.

Crno-beli su bolju igru materijalizovali golom u 58. minutu koji je postigao najbolji strelac Partizana Leandre Tavamba.

"Tale surovi", kako ga od milošte zovu navijači Partizana glavom je sproveo loptu u mrežu posle centaršuta Miroslava Vulićevića čime je ispunio obećanje dato pred prvi meč sa češkim vicešampionom.

"Dobro je što sam obećao da ću da postignem gol, tako imam veće šanse da ispunim izrečeno", uz osmeh je konstatovao Tavamba posle prvog meča sa Viktorijom.

Kako pogodak u prvoj utakmici nije bio dovoljan da se stekne kapital za revanš ili obezbedi prolaz dalje, Leandre Tavamba obećava da će i u Plzenju učiniti ono što je moranje.

"Moram da dam gol i u Plzenju! Situacija je takva da Partizan u revanšu mora makar jednom da zatrese mrežu. Ako smo to mogli na našem terenu, možemo i u Češkoj", poručuje Kamerunac.

Braneći boje crno-belih u Evropi Leandre Tavamba je postigao šest golova na deset utakmica čime je dokazao da je igrač za velika dela. Pogađao je protiv Olimpijakosa, Videotona, Dinama, Skenderbega, Jang bojsa i u četvrtak protiv Viktorije. Sada je došao red da uradi nešto što nije u dosadašnjem toku sezone, da postigne gol protiv istog tima ali u drugoj utakmici.

Revanš utakmica na programu je sledećeg četvrtka sa početkom od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke