Gradski derbi na Brdu za ljubitelje modernog fudbala

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.10.2017.
17:17
Izvor: Sportske.net, fkvozdovac.rs

Tako je trener fudbalskog kluba Voždovac Ilija Stolica najavio predstojeći duel sa Čukaričkim na Banovom Brdu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Utakmice petnaestog, poslednjeg kola prve faze ligaškog dela prvenstva, na programu su u nedelju, a jedan od mečeva igra se na Banovom Brdu.

Reč je o susretu gradskih rivala Čukaričkog i Voždovca koji se trenutno nalaze u gornjem delu tabele, onom koji garantuje plasman u plej-of i nastavak borbe za evropske kvalifikacije.

"Radujemo se unapred susretu sa našim sportskim prijateljima. Čukarički u srpskom fudbalu već godinama u nazad važi za jedan od tri-četiri najkvalitetnija kluba i klub koji pretenduje na sam vrh tabele. Ove godine Čukarički je zajedno sa nama u grupi ekipa koje će preko plej-ofa pokušati  da se izbori za izlazak u Evropu", rekao je Ilija Stolica.

Voždovac je u jesenjem delu sezone prikazivao odlične partije i zbog toga ne čudi što Ilija Stolica utakmicu sa "Brđanima" najavuljuje na sledeći način.

"Susret koji je pred nama biće veoma kvalitetan i zanimljiv za sve ljubitelje dobrog i modernog fudbala, tako da sa nestrpljenjem čekamo utakmicu u nedelju", dodao je Stolica.

Ekipa sa Banovog Brda trenutno se nalazi na sedmoj poziciji na tabeli sa šest bodova manje u odnosu na trećeplasirani Voždovac.

"Čukarički ima izuzetno kvalitetan tim predvođen kolegom Lalatovićem. Domaćin je imao krizu, međutim mislim da će imati dovoljno snage i moći da izađe u susret nama u nedelju, mi ćemo na isti način pristupiti ovoj utakmici i siguran sam da je pred nama izuzetna fudbalska predstava", završio je Ilija Stolica.

Defanzivac "Zmajeva" Aleksandar Filipović složio se sa trenerom i konstatovao da bi od nedeljnog okršaja na Banovom Brdu najviše mogli da profitiraju ljubitelji dobrog fudbala.

"Očekujemo dosta kvalitetnu i zanimljivu utakmicu, gde se sastaju dve ekipe koje imaju isti cilj, a to je izlazak u Evropu, a takođe i dve ekipe koje žele da igraju fudbal, te da se nadigravaju i koje žele da pobede. Mi smo u odličnoj seriji rezultata i idemo na brdo sa konkretnim ciljem, a to je da pobedimo i da nastavimo seriju u kojoj se nalazimo", jasan je Filipović.

Utakmica Čukarički - Voždovac na programu je u nedelju od 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke