"Građevinari", sad se pokažite! (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.11.2015.
14:27
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije večeras igra revanš utakmicu 2. kola Lige šampiona za mlade, a "Građevinari" će protiv Elfsborga pokušati da odigraju po scenariju viđenom u Domžalama.

uefa.com/sportske.net
uefa.com/sportske.net

Povezane vesti

Omladinci fudbalskog kluba Rad nalaze se na severu Evrope gde ih očekuje revanš meč 2. kola šampionske staze Lige šampiona za mlade sa Elfsborgom.

Prva utakmica odigrana je 4. novembra na Banjici gde je šampion Švedske slavio minimalnim rezultatom (0:1) iako je ekipa Rada bila dominantnija tokom 90 minuta igre.

Mladi fudbaleri superligaša sa Banjice u utorak su odradili trening na stadionu Elfsborga a veštačka podloga ne bi trebalo da im predstavlja problem jer redovno mogu da treniraju i igraju na njoj na Banjici.

Gol zaostatka iz prve utakmice može da predstavlja nepremostivu prepreku ali su "Građevinari" lani pokazali da imaju karakter pošto su Domžale eliminisali posle poraza u Beogradu, minimalnog trijumfa u Sloveniji i penal serije.

Prvu utakmicu sa Elfsborgom beogradski tim odigrao je u sastavu Marković, Stupić, Bainović, Tanasijević, Kričak, Lutovac, Milan Stojanović, Košanin, Marko Stojanović, L. Petrović i Roganović, s tim što Matija Košanin neće igrati u Švedskoj zbog crvenog kartona koji je zaradio na Banjici.

Ukoliko mladi "Građevinari" uspeju da eliminišu Elfsborg ostvarili bi plasman u plej-of fazu Lige šampiona za igrače mlađe od 18 godina, što znači da bi im naredni rival bila jedna od ekipa koje će zauzeti drugo mesto u jednoj od osam grupa.

Utakmica Elfsborg - Rad igra se večeras od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke