''Građevinari'' revoltirani: ''Ovo je kap koja je prelila čašu!''

 • Autor: Darko Mitrović

 • 02. jun 2014.

 • 19:58

 • Izvor: Sportske.net, fkrad.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Posle najnovije odluke da se revanš utakmica baraža za plasman u Superligu ne odigra na Banjici, iz Rada je stiglo novo saopštenje u kome se ističe da su stavljeni u neravnopravan položaj u odnosu na rivala. Ipak, klub je odlučio da se meč odigra na stadionu Čukaričkog na Banovom brdu, a ne na Vračaru.

''Građevinari'' revoltirani: ''Ovo je kap koja je prelila čašu!''
Foto: fcrad.co.rs
Podsetimo, tokom dana je potpredsednik FSS Goran Milanović potvrdio da je dvomeč između Rada i Metalca okarakterisan kao ''visokorizičan'' i da zbog toga ''Građevinari'' neće moći u revanšu da Milanovčane dočekaju na svom stadionu na Banjici, već na Vračaru.

FK Rad je odgovorio saopštenjem u kome se izražava veliko nezadovoljstvo tom odlukom i ističe odluka kluba da se meč ipak odigra, ali je na Vračaru, već na Banovom brdu.

Saopštenje ''Građevinara'' prenosimo u celini.

''FK Rad je tokom čitavog šampionata JSL, a posebno u prolećnom delu sezone u neravnopravnom položaju u odnosu na ostale rivale! Odluka da se odlučujući meč za popunu Superlige odigra van Banjice je kap koja je prelila čašu u Crnotravskoj ulici.

Propust je svakako napravljen uoči samog prvenstva kada je bivšoj upravljačkoj garnituri kluba data licenca da utakmice Rad može igrati na svom stadionu, umesto uslova da se krene sa izgradnjom istočne tribine.

Na taj način bi se izbegla bilo kakva mogućnost za izmenom domaćinstva. Takav potez imao je direktne posledice po FK Rad, jer je mečeve protiv Partizana, Zvezde, Vojvodine i Voždovca morao da igra na stadionu na Vračaru.

Na utakmicama 'nametnutog domaćinstva' Rad nije osvojio niti jedan bod, a na Banjici je primio svega 2 gola tokom proleća, neupisavši nijedan neuspeh.

Na našem stadionu na Banjici, gostovali su klubovi koji su imali pratnju i podršku svojih navijača poput dva Radnička, iz Kragujevca i Niša, OFK Beograda, Napretka... Nikada nije bilo ni najmanjeg propusta u organizaciji meča niti je neki od pomenutih klubova naveo neki minusni segment u bezbedonosnom i organizacionom smislu.

Nasuprot! Svi su dočekani i ispraćeni prijateljski kako dolikuje jednom sportskom događaju.

Fudbalska organizacija se poziva da mečevi baraža nose etiketu visokog rizika. Ovakvo utemeljenje nema svoju osnovu, jer Radov rival u baražu nema organizovanu navijačku grupu, pa je svaka sumnja u potencijalni incident među navijačima obična farsa i pokušaj da neko stigne do cilja neutrališući mogućnost da Rad na svom terenu odigra utakmicu.

Ovakva odluka da u oba meča „građevinari“ nemaju mogućnost domaćinstva nedvosmisleno je dovela Rad u neravnopravan položaj u odnosu na rivala.

Sudijske odluke na utakmicama Rada u drugom delu prvenstva su direktno uticale na konačan epilog i to gotovo uvek na štetu kluba sa Banjice!?

Tužbe koje su uputili igrači i klubovi na štetu Rada su ekspresno razmatrane i rešavane, a naša tužba protiv Crvene zvezde sa jasnim pravnim utemeljenjem definisana ugovorima vezanim za naše bivše igrače Luku Milivojevića i Aleksandra Pantića ni posle dva meseca nema jedini pravi epilog, presudu u korist FK „Rad“.

Iz gore navedenih razloga uprava kluba je bila jedinstvena u stavu da Rad ne igra van svog doma.

Ali s obzirom na nemerljivu energiju i trud uložen tokom proteklih meseci, kao i veliku i odlučnu želju fudbalera, stručnog štaba i radne zajednice odlučeno je da Građevinari bez obzira na odluku koja nije po meri kluba sa Banjice odigra utakmicu protiv Metalca u sredu od 17 časova na stadionu Čukaričkog na Banovom Brdu.

U Radu danas marljivo trenira oko 500 dečaka. Naše pitanje je kako posle svega toj deci objasniti da u sportu svi imaju istu šansu i da nema povlašćenih i protežiranih... KAKO?''
, kaže se u današnjem saopštenju kluba sa Banjice.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari