Govor brojki - Kakav je Mažićev učinak na derbijima?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.12.2017.
09:37
Izvor: Sportske.net

Sudijska komisija FSS donela je odluku da ulogu glavnog arbitra 156. "večitog" derbija poveri Miloradu Mažiću. Evo kakav je skor našeg najboljeg sudije u duelima Partizana i Crvene zvezde.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Nešto više od 24 časa pre početka 156. "večitog" derbija Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije obelodanila je da će Milorad Mažić i njegovi pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević deliti pravdu u Humskoj.

Zvezda je odmah reagovala porukom da izbor Milorada Mažića za glavnog sudiju 156. "večitog" derbija predstavlja prst u oko crveno-belih od strane Saveza.

Reklo bi se da su u Partizanu nešto zadovoljniji odlukom da najbolji srpski arbitar deli pravdu u Humskoj, dok navijači oba tima optužuju Mažića da je naklonjen suparničkom taboru.

Kada pogledamo brojke, stiče se utisak da "Delije" i "Grobari" nisu u pravu jer su Partizan i Crvena zvezda gotovo izjednačeni po učinku kada pravdu deli Milorad Mažić.

Najbolji srpski sudija delio je pravdu na 13 međusobnih mečeva Partizana i Crvene zvezde od kojih su deset bili "večiti" derbiji.

Partizan je od pomenutih 13 utakmica dobio šest, Crvena zvezda je slavila pet puta, a dva puta je bilo nerešeno. Poslednji "večiti" derbi Mažić je sudio 17. septembra 2016. godine kada je Partizan slavio u Humskoj rezultatom 1:0.

Poslednji međusobni duel Partizana i Crvene zvezde najbolji srpski arbitar je sudio 27. maja tekuće godine kada su "večiti" odmerili snage u finalu Kupa Srbije. Partizan je slavio golom Nikole Milenkovića, a Zvezda je odmah posle utakmice sazvala vanrednu konferenciju za medije i osula paljbu po Mažiću.

Milorad Mažić je do sada podelio 91 žuti karton i 5 crvenih u međusobnim susretima Partizana i Crvene zvezde, a dosudio je dva penala, oba na 146. "večitom" derbiju. Zanimljivo je da je oba penala dosuđena za Zvezdu odbranio Milan Lukač.

Utakmica 22. kola Super lige Srbije između Partizana i Crvene zvezde počinje večeras u 18 časova.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paok
Wednesday, 13.12.2017
16:37

Ne znam zbog cega su nezadovoljni i jedni i drugi. Pa Mazic je nas ubedljivo najbolji sudija koji se visoko kotira i u Evropi. Ne znam samo ko je trebao da sudi, mozda Vujovic ili Obradovic. Uz Mazica jedino bi Grujic jos mogao, solidan je sudija ali daleko iza Mazica. A ostale ne vredi ni pominjati.

avatar
Yeti Sumadinac
Wednesday, 13.12.2017
15:21

A koliki broj polomljenih nogu I pogibeljnih startova bez kartona je imao u sezoni ????

avatar
LoleRava
Wednesday, 13.12.2017
14:01

Stavite onaj derbi gde rempluju Krstajic i Kadu i gde Raca gazi Lazetica,znam sve cisto,derbi za titulu.Da ne pricam o laktovima kapitena i v.d selektora isto sve cisto.A ovaj 146 faul nad Mrdjom od Drincica,ma ne nije bio,isto jako bitan derbi,ima jos naravno.Kazem kad gori tu je cika Milorad,ali nece danas da se bruka sigurno,valjda nece,to su prosla vremena.

avatar
paok
Wednesday, 13.12.2017
18:38

Jok trebao je da sudi Majo Vujovic i Obradovic. Ajde kad vec Mazic ne valja u Srbiji ko je trebao da sudi.

avatar
LoleRava
Wednesday, 13.12.2017
19:54

Nisi procitao moje prethodne komentare da treba Mazic da sudi,boljeg nemamo,ovo samo navodim ovim tvojima sto iznose neke njihove teorije.

avatar
DR DRE
Wednesday, 13.12.2017
10:47

Konacno da ste razdvojili prvenstvo od Kupa, sta ce to biti. Bilo bi veoma zanimljivo da se vidi koliko je od tog broja zutih kartona dodeljeno nama, a koliko zvezdinim. Takodje, i od tih (5) crvenih kartona, koliko je njihovih, a koliko nasih bilo iskljuceno?