Gotovo - Fudbaler Čukaričkog potpisao za Briž! Na Brdu prezadovoljni: ''Veliki transfer!''

Autor: Beta Beta
sreda 03.05.2017.
13:42
Izvor: Beta

Dosadašnji fudbaler Čukaričkog Erhan Mašović potpisao je četvorodišnji ugovor sa belgijskim Brižom, saopštio je danas beogradski klub.

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da se radi o velikom transferu za srpske uslove, da su svi u klubu prezadovoljni, kao i da je osamnaestogodišnji Mašović odabrao pravu sredinu za svoj napredak, jer u Belgiji vole da forsiraju mlade igrače.

"Nama ovaj transfer nije neko veliko iznenadjenje, radimo na tome od novembra. Čukarički ima pravo na procenat od dalje prodaje, a o ciframa iako će se verovatno pojaviti, ja ne mogu da pričam", rekao je Matijašević za sajt Čukaričkog i dodao da Mašović više nema pravo da nastupa za beogradski klub.

Upitan o proceni Transfermarkta od 500.000 evra za štopera, Matijašević je naveo da se radi o višestruko skupljem transferu.

"Igra Mašovića se prati već dugo i bilo je više zainteresovanih klubova za njega, ali je Briž bio najkonkretniji. Vlasnik Čukaričkog Dragan Obradović, potpredsednik Nenad Mirosavljević i ja smo se bavili time izvesno vreme. Uradili smo dobar posao iako nam rezultatski nisu bili bajni dani. Deveti smo na tabeli, ali tvrdim da naš klub funkcioniše najbolje u Srbiji i funkcionisaće ako ovako nastavi. Priče rekla-kazala o puštanju utakmica i sličnim stvarima nisu tačne i ne zanimaju nas", rekao je Matijašević.

Direktor Čukaričkog je dodao da je vezano za Mašovićev transfer mnogo pomogao bivši igrač Čukaričkog Darko Pivaljević i njegova dva prijatelja.

Matijašević je naveo i da je uspehu Mašovića doprineo ceo prvi tim, ekipa i stručni štab Čukaričkog, a posebno je zahvalio svim trenerima iz prvog tima i iz omladinske škole Čukaričkog.

On je dodao da su rezultati svih selekcija omladinske škole Čukaričkog, kao i transfer Mašovića koji je došao na Banovo brdo kao mladji kadet, "najbolji pokazatelji da je reč o klubu koji je prava sredina za mlade igrače".

Erhan Mašović je u Čukarički došao u junu 2013. godine sa nepunih 15 godina. U avgustu 2015. je potpisao profesionalni ugovor, a za prvi tim debitovao je 27. februara 2016. na utakmici protiv Radnika iz Surdulice (2:1).

Poslednju utakmicu u dresu Čukaričkog odigrao je kao i u debiju baš protiv Radnika.

"Upravo u omladinskoj školi je Mašović premešten sa zadnjeg veznog na mesto štopera i gledali smo njegovu prvu utakmicu na kojoj je odmah pokazao da na toj poziciji fenomenalno igra. To je jako važno, jer će teško da se menja mesto u prvom timu. Baziraćemo se na našu omladinsku školu što više. Andrija Pavlović je tek u 23. godini pokazao da igra ozbiljan fudbal. Medjutim, moramo dovesti par pojačanja ako hoćemo da jurimo Evropu sledeće godine. Igra u plej-autu naravno da nije nešto čemu smo težili, ali važno je izvući pouku", rekao je Matijašević.

Matijašević je naveo da postoji konstantno interesovanje inostranih klubova za prvotimce Čukaričkog, ali nije želeo unapred da priča o tome. On je ocenio da je dolaskom trenera Nenada Lalatovića i njegovih pomoćnika unapredjena igra, ali i da je pokazano da su igrači zapravo u jesenjem delu prvenstva imali loše trenutke.

"Nije to bilo ni do trenera, ni do nas u klubu, verovatno loši trenuci. Već sam rekao da sam najviše kriv za jesen, jer sam pustio da dodju neki igrači posle letnjih priprema, a nisam smeo to da uradim kao sportski direktor. Doveli smo sedmoricu, a trebalo je jednog ili dvojicu", dodao je Matijašević.

"Voleo bi da nam se igrači zadržavaju po tri godine kao kod (bivšeg trenera Vladana) Milojevića, ali to je sad teško zbog budžeta. Kada dodje ponuda detetu od 19 godina ne mogu da mu kažem da ne ide. Postoje interesovanja za naše igrače i ne znamo šta nosi dan. Dobiće i mladji šansu, ali sve zavisi od sezone. Rezultat iz prolećnog dela pokazuje da su promene tokom zimske pauze dobre. Medjutim, dobro će biti tek kad budemo medju prve četiri ekipe u zemlji. Čukarički je klub koji treba da igra Evropu svake godine'', naveo je on.

Matijašević je dodao da će ekipa letnje pripreme obaviti u Austriji ili Sloveniji, a da se još dogovara termin.

On je angažovan u Fudbalskom savezu Srbije u mladjoj reprezentaciji kao koordinator ekipe koju predvodi Lalatović.

"U klubu se radi svakodnevno, a sa reprezentacijom kada se okupi ekipa. 'Orlići' imaju tešku grupu, ali ne bih se prihvatao tog posla da ne verujem u dobar rezultat", rekao je Matijašević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anderton
Wednesday, 03.05.2017
14:38

Bravo dečko, ideš u dobar klub i ligu gde možeš da napreduješ, šta ćeš u klubu koji zanima evo i slovima PEDESET ljudi.

avatar
neymar-junior-10
Wednesday, 03.05.2017
19:21