Golman Rada o "prekidu filma"...

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.09.2014.
13:41
Izvor: Sportske.net

Mladi golman FK Rad izrastao je u tragičara derbi meča 4. kola JSL sa Partizanom pošto je svojom lošom intervencijom poklonio crno-belima drugi gol a situaciju iz 42. minuta opisao je kao "prekid filma".

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Vicešampion Srbije lako je izašao na kraj sa Radom u 4. kolu Jelen Superlige pošto je na Banjici slavio ubedljivu pobedu od 0:4.

Možda bi "Građevinari" izbegli poraz da se u završnici prvog dela igre golmanu domaćih nije dogodio "prekid filma" posle kojeg je lopta završila u mreži za vođstvo Partizana od 0:2.

"Takve situacije se ponavljaju desetine puta na svakom treningu i uvek ih uspešno rešim jer tu nema neke filozofije. Mogao sam loptu komotno i nogom da ispucam. Dao da se dogodio prekid filma u deliću sekunde. Ruke nisu reaguvale, a kolena ostala široko. Osećaj posle toga ne može da se opiše rečima" kazao je mladi Aleksandar Jovanović.

Golman Rada dozvolio je u 42. minutu duela sa Partizanom da mu lopta posle, ne tako jakog udarca Danka Lazovića prođe kroz ruke što je crno-belima donelo odlazak na odmor sa sigurnom prednošću koju su kasnije udvostručili.



Kiks koji je Aleksandar Jovanović napravio posebno je pogodio navijače Zvezde koji u tome vide razlog za optužbe da Partizan protiv Rada "igra prijateljske utakmice" ali treba se prisetiti da je legenda crveno-belih Dika Stojanović napravio identičnu grešku u polufinalu Kupa šampiona koji je Zvezda kasnije osvojila.


(Greška Dike Stojanovića - osmi minut priloženog snimka)

Takve golmanske greške su možda nešto ređe ali se svakako dešavaju i ne treba u njima videti razlog za verovanja u teorije zavere, baš kao što ni navijači Partizana nemaju razloga da očajnu intervenciju golmana Radničkog iz Niša na "Marakani" karakterišu kao "puštanje" lopte u mrežu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke