GODINA IZ SNOVA - Rajko čeka DUPLU titulu, a onda pravac Premijer liga!

Autor: Beta Beta
četvrtak 07.04.2016.
12:17
Izvor: Beta

Neverovatnih godinu dana je iza našeg mladog golmana - prvak sveta sa U20 selekcijom Srbije, ''Zlatna rukavica'' Svetskog prvenstva, debi u Ligi šampiona i A reprezentaciji Srbije, Zvezdina titula je na vidiku, a šlag na tortu tek sledi...

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Golman Srbije i Makabija iz Tel Aviva Predrag Rajković rekao je danas da je njegov tim glavni konkurent za titulu u Izraelu i istakao da bi osvajanjem tog pehara na najbolji mogući način zaokružio sezonu iz snova.

"Drugi smo na tabeli sa samo bodom zaostatka iza vodećeg Hapoela. Bili bismo na čelu tabele da nije bilo igranja u Ligi šampiona i svih napora koje iziskuje to takmičenje.

Mislim da smo sada mnogo bolji i da ćemo doći do nove titule. U sledećem kolu nas očekuje derbi sa trećeplasiranim Beitarom iz Jerusalima. Igramo kod kuće i ne bežimo od uloge favorita",
rekao je Rajković.

U slučaju osvajanja prvog mesta s Makabijem u prvenstvu Izraela, Rajković bi mogao da postane vlasnik dve titule šampiona u jednoj sezoni. Sezonu je počeo u avgustu na golu Crvene zvezde, završiće na golu Makabija.

"Ako bi se sve to tako dogodilo to bi na najlepši mogući način zaokružio sezonu iz snova. Posle titule prvaka sveta, izbora za najboljeg mladog golman sveta, Zvezdina titula šampiona Srbije, za koju sam odigrao pet utakmica, i šampionski pehar sa Makabijem bili bi završnica takmičarske godine kakva se samo poželeti može. Naježim se i od same pomisli na to",
rekao je Rajković.

Predrag Rajkovic

"Kako sada stvari stoje, nalazim se na pola puta, jer jednu titulu već imam, onu sa Zvezdom, čeka se još samo da i Makabi uspe u tome", dodao je on.

Rajković nije želeo da kaže koja bi mu titula bila draža.

"Jednako bi mi bile drage, zaista ne bi bilo razlike. U Makabiju su me zaista izvanredno prihvatili, klub je odlično organizovan i mislim da ekipa i naši verni navijači zaslužuju šampionski pehar. Nadam se da ćemo zajedno radovati na kraju prvenstva", naveo je Rajković.

"S druge strane, svi dobro znaju da je Zvezda moja velika ljubav, bila i ostala. Pratim rezultate, gledam utakmice i nadam se da će pehar završiti kod Lukovića u rukama vrlo brzo.

Pokušaću i na slavlje da dođem, samo da bude vremena i termina. Uostalom, treba da primim medalju za onih pet utakmica, dao sam doprinos",
rekao je Rajković uz osmeh.

Srpski golman je naveo da je zadovoljan u Izraelu, ali je i dodao da mu je odlazak u Englesku i dalje san
.

"Tu sam gde sam, imam ugovor. Lepo mi je u Tel Avivu, Izraelu i Makabiju, a ako budem branio kako treba biće i ponuda, u suprotnom ne mrdam odavde. Kako god da bude, ja sam zadovoljan, jer već sada imam sjajne uslove. Engleska je san, tu nema dileme, ali polako, videćemo... Još ima posla u Makabiju, treba uzeti titulu", rekao je Rajković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Thursday, 07.04.2016
22:34

Ovaj kad jos malo sazri kao igrac ce biti vanserijski, mada i sad je vec na izuzetno zavidnom nivou. Samo napred.

avatar
Go Hard or Go Home
Thursday, 07.04.2016
17:42
avatar
Shampi po manjini!
Thursday, 07.04.2016
15:52

da ima on svoj jak doprinos bio je deo utakmica sa ofkom kada ste gubili glat a onda dodje to cuveno poluvreme i radnickim iz nisa kada se orilo uprava napolje!

avatar
Dusan Petrovic br. 2
Thursday, 07.04.2016
18:49

Ti stvarno smes da se javis posle ovakve vase sezone i pogotovo posle Surdulice.Tvoja sramota nema granica

avatar
mister no
Thursday, 07.04.2016
21:16

ma bitno da stojkovica , koji je uneo razdor medju nase redove, brani ? ko li se tu ugradjuje ?

avatar
Realan tip
Thursday, 07.04.2016
13:35

U Ligi sampiona nije briljirao, a kako brani u njihovoj ligi ne znam stvarno. Volio bih da je stvarno na visokom nivou, ali izvjestaje nasih medija uvijek uzimam sa rezervom, jer su ili potplaceni ili previse subjektivni, pa od Brane Ilica prave novog Pelea, a od Bilbije Zidana i tako to.

avatar
Nikola Nikola
Thursday, 07.04.2016
14:37

On je u LŠ bio odličan, jedino šta njemu ide na dušu jeste gol iz slobodnjaka koji mu je dao Vilijan (onaj prvi, tj. u prvoj utakmici). Ako se ne vara, a ne varam se, dosta dugo je bio među 2-3 najbolje ocenjena golmana grupne faze. Sad, ako ti smatraš da je bio loš zato što je primao veliki broj golova onda - ne znam šta da ti kažem; da je igrao u Atletiku verovatno ne bi primatio 3,5-4 gola po utakmici, ovde se ne vodim onom ''da je baba imala m*** bila bi deda'', već hoću da kažem da su izraelci igrački verovatno bili najslabiji tim ovosezonske LŠ, mada to je i njemu pomoglo jer je imao veliki broj odbrana, samim tim je njima skrivao neke kikseve i na taj način je izvlačio visoke ocene. Sve u svemu, apsolutno je u ovom trenutku uz Dunarumu najtalentovaniji golman Evrope i garantujem da bi u A reprezentaciji bio bolji izbor od Stojkovića koji jeste odličan golman, ali linijaš je, on ne zna valjano da distribuira ni kratke ni duge lopte, dok Rajković to itekako dobro radi.

avatar
Realan tip
Thursday, 07.04.2016
16:25

Bolujes od statistike, ja ti kazem opsti utisak, bilo je nesigurnosti, nekada i losih ispucavanja i intervencija koje nisu kaznjene u Ligi sampiona. Normalno da ce ga odbrane izvuci kada je ispred sebe ima neke polumatere da bi bio u top 3 golmana, a Makabi medju najgorim ekipama u LS bio uopste. A to da odavno treba biti broj 1 u reprezentaciji zna svako iole normalan, kakav god da je, jer Stojkovic je nepredvidiv, a to nam ne treba nikako. Ne samo on, vec cijela mlada koja je ostavarila onaj rezultat treba da igra za A selekciju, gore od splavara ne mogu sigurno.

avatar
Џејсон Стејтамм
Thursday, 07.04.2016
12:43

Rajko samo gazii