Gobeljić: "Nismo podigli belu zastavu"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.10.2017.
16:01
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Optimizam u redovima aktuelnog vicešampiona Srbije pred put u London na duel sa Arsenalom.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su poslednji trening pred put u London na meč četvrtog kola grupne faze Lige Evrope sa Arsenalom.

Engleski velikan slavio je u prvom susretu na stadionu "Rajko Mitić" golom Olivijea Žirua u završnoj fazi utakmice. Pred polazak u London Marko Gobeljić priznaje da će gostovanje na "Emiratima" predstavljati najveći izazov u karijeri.

"Ovo jeste sigurno najatraktivniji protivnik sa kojim igramo, ali ako prezimimo u Evropi biće još takvih. Pred nama je veoma teška utakmica, svi znamo kakva je ekipa Arsenal. Nisam do sada u karijeri imao prilike da igram ni približno protiv tako jakog protivnika kao što je Arsenal, sigurno je za mene lično to veliki izazov. Jedva čekam da počne utakmica. Pred svaki susret kod mene je prisutna određena doza pozitivne treme, to me pokreće i suguran sam da će i sada biti isti slučaj" rekao je Gobeljić.

Izabranici Vladana Milojevića izvukli su pouke iz prvog meča koji su sa Arsenalom odigrali u Beogradu.

"I na 'Marakani' je Arsenal pokazao koliko je ozbiljna ekipa, kod njih svako zna šta treba da radi na svojoj poziciji i ne odstupaju od svog načina igre. Dok nisam ušao u igru imao sam prilike da sa strane uočim njihovo kretanje na terenu i način na koji igraju. Opravdali su svoje ime, dokazali su da nisu bez razloga tako veliki klub sa izuzetno dugom tradicijom. Sa druge strane, mi smo tu utakmicu odigrali odlično u većem delu, iz greške smo primili gol i nadam se da se to neće ponoviti u Londonu. Pritisak je na Marakani mnogo veći, ko god od rivala da nam dolazi. Na strani bolje igramo ove sezone i zato se nadam da će se ova druga utakmica sa Arsenalom završiti u našu korist", dodaje Gobeljić

Zvezdin univerzalac ističe da odlučujući mečevi tek čekaju njegovu ekipu.

"Nismo podigli belu zastavu, idemo da se borimo i da dođemo do pobede. Verujem u svoju ekipu i nadam se povoljnom rezultatu za nas. Ako u tome ne uspemo sigurno će nam i bod mnogo značiti kako bismo zadržali drugu poziciju u našoj grupi. Svaki bod nam je bitan, očekuje nas nakon Arsenala i gostovanje u Minsku, koje takođe neće biti lako. Svi po malo razmišljamo i o ishodu meča između Kelna i BATE Borisova i nadamo se da će nemačka ekipa izvući pobedu, ili makar bod. Ipak, ne opterećujemo se mnogo, sve konce držimo u svojim rukama" poručio je Gobeljić.

Utakmica Arsenal - Crvena zvezda na programu je u četvrtak od 21.05 na stadionu "Emirati". Direktan prenos obezbeđen je na dve televizije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-G000000L
Tuesday, 31.10.2017
17:20

Tako je Gobelja, mi se nikad ne predajemo i uvek za nasu majku Srbiju i poslednji atom snage dajemo. Zivela Zvezda, nasa majka Srbija i srpska dijaspora.