Generalka "Parnog Valjka" - Ko su Đukićevi starteri?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.07.2018.
09:54
Izvor: Sportske.net

Poslednjeg dana boravka u Sloveniji fudbaleri Partizana odigraće poslednju kontrolnu utakmicu. Duel sa Zarjom otkriće nam koga Miroslav Đukić vidi kao startere na startu nove sezone.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Devet dana ostalo je do prve takmičarske utakmice koju će vicešampion Srbije odigrati na startu nove sezone protiv Rudara iz Pljevalja.

Poslednjeg dana borvaka u Sloveniji ekipa Miroslava Đukića odigraće peti kontrolni meč koji će ujedno biti generalna proba za ono što Partizan očekuje 12. jula u Nikšiću.

Pošto je trener u duelu sa Goricom poštedeo igrače koji bi danas trebalo da počnu "generalku", nije teško zaključiti koga Đukić vidi kao startere za duel sa Rudarom.

Današnju utakmicu na golu bi trebalo da počne Marko Jovičić i utisak je da bi on mogao da bude Đukićev prvi izbor i na otvaranju sezone, mada će se Stojković priključiti treninzima ekipe čim se ona vrati u Beograd.

Starosedelac Miroslav Vulićević i dalje ima prednost u odnosu na novjaliju Gabrijela Enakea koji je odmah po dolasku u Sloveniju imao i peh sa lakšom povredom. Videćemo hoće li ga Đukić danas staviti u tim od prvog minuta, ali čak i da to uradi ne znači da će Rumun početi u Nikšiću.

Na štoperskim pozicijama Miroslav Đukić ima dovoljno dobrih rešenja, ali se pred start sezone nameće pitanje ko će najbolje delovati u tandemu. Mark Valijente tek treba da se uigra, pa je zbog toga izvesnije da će Nemanja R. Miletić i Milan Mitrović početi protiv Rudara. Ne treba zaboraviti Svetozara Markovića i Bojana Ostojića koji su takođe u kombinaciji za tim.

Kako trenutno stoje stvari, poziciju levog beka na startu nove sezone mogao bi da pokrije mladi Zlatan Šehović koji se odlično pokazao na pripremama. Nemanja Antonov je projektovan kao primarno rešenje ali bivši omladinski reprezentativac Srbije nije na raspolaganju Đukiću jer mu je pozajmica iz Grashopersa istekla a dva kluba još uvek nisu dogovorila njegov ostanak u Humskoj.

Što se tiče veznog reda, stiče se utisak da tu ima najmanje dileme jer Đukić u datom momentu kao najbolja rešenja vidi Marka Jankovića, Sašu Zdjelara, Danila Pantića i Sejdubu Sumu. Ono što trenutno nije jasno, jeste da li će Danilo Pantić imati dozvolu da igra jer je i njegov status još uvek nedefinisan.

Sličan problem crno-bele bi mogao da sačeka i u napadu pošto Rikardo Gomeš još nije dobio sertifikat iz Portugala iako postoje nagoveštaji da će sve biti uredu.

Ukoliko reprezentativac Zelenortskih Ostrva ne bude u kombinaciji za tim Nemanji Nikoliću bi mogli da se priključe Đorđe Ivanović, Leandre Tavamba ili Ognjen Ožegović.

Današnja startna postava za duel sa Zarjom trebalo bi da nam priži više odgovora. Meč je na programu od 17 časova u Kidričevu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ercov
Tuesday, 03.07.2018
13:46

Tuga i sramota sta nam rade od kluba. Sama cinjenica da niko nije prodat i da za ovakav igracki kadar niko ne zeli da baca pare jos uvek nije otvorola oci Vucelicu da je sportski direktor najodgovorniji za ovakvo stanje u klubu.

avatar
Danilo20
Tuesday, 03.07.2018
11:50

Ivanovic mora da igra,na mnogo utakmica prosle sezone je bio odličan

avatar
magister
Tuesday, 03.07.2018
10:56

Ovo ukupno zvuči - loše. Previše je igrača u nekakvom vakumu. Tavamba ostaje? On je za sada najbolji špic - a ne igra. Tošić? Uz sve to igrači za koje se ne zna da li su naši ili nisu. Ovo će izgleda biti teška sezona. Radujem se što ću pratiti onaj tim sa Turnira prijateljstva sa Zlatibora. Oni bi trebalo da budu šampioni. Danas kao juniori, sutra u JSL i dalje. Znam da će mnogo misliti da je ovo nenormalno, ali po meni, u ovim okolnostima, igrao bih sa ovim sastavom danas: Kljajić - Vulićević, Miletić ćela, Marković, Urošević (Miletić, Šehović) - Zdjelar, Jevtović, Pantić, Suma - Tavamba, Ivanović. Toliko o pojačanjima*.

avatar
Brajkoo
Tuesday, 03.07.2018
10:34

Sa Sumom i Jankovicem nemamo ni cvrstine,niti prodornost,skok...

avatar
Algebrons
Tuesday, 03.07.2018
10:07

Vakulko je ubedljivo najkonkretniji i najškolovaniji vezni igrač Partizana. Dečko je Ćavijevski tip igrača, priđe odbrani pokupi loptu, iznese je i udeli pas unapred, ali takav tip igrača se očito ne ceni u srpskom ''bunar'' fudbalu. Našoj reprezentaciji treba jedan takav tip igrača da bi izgledala na nešto; Hrvati imaju Brozovića, Modrića, Kovačića, Rakitića, Badelja - svi znaju to da rade, zato i jesu tu gde jesu godinama unazad.

avatar
Peđa3
Tuesday, 03.07.2018
10:02

Ove godine se borimo za treće mesto, nažalost...

avatar
deki trbic
Tuesday, 03.07.2018
10:29

cuj za trece mesto? ima titulu da uzmemo druze.