Gde su, šta rade Zvezdini otpisani stranci? Mogu li Japanci da reše problem?

Autor: Darko Mitrović
petak 22.03.2019.
09:24
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Pomalo zaboravljeni, ali još su tu, u Zvezdi...

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Crvena zvezda ove sezone ostvaruje odlične rezultate, trener Vladan Milojević ima veliki i kvalitetan izbor igrača, toliko kvalitetan, da je u mogućnosti da se odrekne usluga i takvog igrača kakav je Brazilac Džonatan Kafu, koji se od dolaska u Zvezdu prošlog leta nije uklopio u koncepciju šefa struke crveno-belih.

Uz Kafua, ''otpisan'' je još jedan stranac, štoper Rašid Sumaila i njih dvojica ovog proleća treniraju odvojeno od ekipe, čekajući kraj sezone i definitivan rastanak sa Zvezdom. S obzirom da nisu pravili nikakve probleme posle odstranjivanja iz ekipe, i dalje mogu da računaju na isplatu svojih zarada po ugovoru.

Ovih dana pojavila se mogućnost da bi njihov status, ili bar jednog od nih, mogao da se reši i nešto ranije, pre okončanja tekuće sezone.

Naime, prelazni rok u Japanu traje do 29. marta, a kako prenosi ''Žurnal'', tamošnja Kašiva Rejsol zainteresovana je da u svoje redove dovede Džonatana Kafua.

Ali, da bi se njihova želja ispunila, morali bi najpre da se sa Bordoom dogovore oko obeštećenja, a pretpostavljamo da Zvezda ne bi pravila nikakve smetnje da se taj transfer realizuje.

Isti izvor navodi da je i Sumaila bio zainteresovan da se preseli u Japan, jer kako se navodi, ''ne bi imao manju platu nego u Zvezdi''. Ipak, list zaključuje da kako sada stvari stoje, ''od tog posla nema ništa''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke