Gde se izgubila Partizanova klasa '99? Ko je ''srpski Dani Alveš'' i šta bi Zvezda uradila sa takvim igračima?

Autor: Beta Beta
četvrtak 01.11.2018.
13:50
Izvor: Beta

Jedan od njih bi u sledećem kolu možda mogao da pomogne Partizanu da smanji zaostatak u odnosu na Zvezdu, s obzirom da će njegov sadašnji tim na megdan crveno-belima.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Fudbaler Proletera Strahinja Jovanović rekao je danas da mu je drago što je pomogao svom timu da bude najprijatnije iznenadjenje Super lige Srbije i istakao da ne žali zbog odluke da iz Partizana pređe na pozajmicu u novosadski klub.

Proleter je u poslednjem kolu domaćeg šampionata pobedio Dinamo u gostima sa 4:2, a Jovanović je bio igrač koji je prelomio taj meč.

"Drago mi je što je trener Dragan Radojičić video u meni nekoga ko može da pomogne ekipi da napreduje i bude ono što trenutno jeste - najprijatnije iznenadjenje prvenstva", rekao je Jovanović, koji u Proleteru nastupa kao pozajmljeni igrač crno-belih.

"I sada sam dobio poverenje u trenucima kada se utakmica lomila i nema sumnje da nam ovi bodovi mnogo znače", rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je letos imao mnogo ponuda klubova Super lige, ali da je njegova želja bila da se izbori za dobru minutažu u Partizanu. Međutim, kako je rekao, trener je imao "neke druge vizije".

"Meni je važno, kao i svakom mladom igraču, da osetim poverenje struke, ali trener koji je tada bio u klubu imao je neke druge vizije. Rešio sam da idem na pozajmicu, svestan da mi je svaki minut u Super ligi važan. I ne žalim, mnogi veliki igrači su išli ovim, uslovno rečeno, težim putem", rekao je on.

Iz klase 99. koja je važila za jednu od najtalentovaniji u poslednjih deset godina u srpskom fudbalu, trenutno nema igrača u prvom timu Partizana.

"Neki saigrači iz omladinske reprezentacije su se malo šalili na tu temu i rekli - da smo u Zvezdi već bismo odavno debitovali i imali zavidan tretman i marketing. Nisam o tome razmišljao, jednostavno mislim da kvalitet pre ili kasnije mora da ispliva na površinu", rekao je Jovanović.

"Istina, moje generacije trenutno nema u Partizanu. Đorđe Jovanović je otišao, golman Popović je u Teleoptiku, Vlalukin koji je po meni srpski Dani Alveš takođe igra u Teleoptiku i vidim daje golove, pa Bošnjak koji je na pozajmici u Zemunu... Ima još igrača koji traže svoje mesto pod suncem, a za sve nas to je Partizan", istakao je Jovanović.

Jovanović nije želeo da govori o odnosu Partizana prema svojoj deci i naveo da je vaspitan da sve poštuje, pogotovo klub koji ga je primio i pružio priliku da ostvari svoje snove.

"Prvi sam ostvario kada sam u maju debitovao u meču protiv Napretka. Prelazio sam sa ocem svaki dan više od 500 kilometara na relaciji Leskovac - Beograd da bih dočekao taj trenutak", rekao je Jovanović.

On je, na kraju, rekao da trenutno razmišlja samo o Proleteru.

"Odnosno o tome da igrama zaslužim da se o meni razmišlja na pozitivan način. Zato mi je svaki minut važan, svaki trening, utakmica. Dug je put, idem korak po korak. Važno mi je da verujem u ono što radim, a drugi neka sude i pričaju", rekao je Jovanović.
---

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NeWave86
Friday, 02.11.2018
11:20

Da su u Zvezdi napravili bi nesto?! Pa gde zivite vi i koje je svoje dete Zvezda ispratila kako treba?!

avatar
magister
Friday, 02.11.2018
01:35

Zanimljiva je bila '99, ali je jača 2000. O Vlalukinu govorim već dve godine, od kad sam ga gledao na Turniru prijateljstva u Bjeljini. Biser. Gledam video. Štoper, mozak, prati, hitar, preseca i iznosi s lakoćom, svaki pas - smislen. Onda je neko, ko se bavi merenjima, kod koga verovatno mesi ne bi prošao kao prenizak i preslab, a npr Žigić kao košarkaš, smatrao da nema dovoljnu visinu za stopera i gurnuo ga na beka, a sad je već na pozajmici. U Teleoptik su bezrazložno gurnuti Antonijević, Milosavljević i Nović iz 2000. iako juniori treba da se bore za juniorsku LŠ. Osakaćen je U19 i verovatno ni ove godine nećemo osvojiti juniorsku ligu, a šta dobija Teleoptik s njima? Partizan MORA da nađe bolji način i organizacije, i načina na koji ugovara školovanje s tom decom (da ne bi bežala ko Živković, Pantić, Radonjić...), ali i samog rada. Dečaci Partizana moraju biti kostur tima, od 18 do 23, a tek posle da se vidi gde će nastavljati karijeru. Izvoz igrača od 19/20 godina, je upropašćavanje FK Partizan, upropašćavanje igrača, jer retki napreduju tako mladi u novim sredinama, a finansijski - fijasko.

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 01.11.2018
15:05

Meni ova prica o mladim igracima postaje smesna. Ja ne znam nijedan ozibljan tim, sa iole ozbiljnim ambicijama koji u prvi tim gura 5, 6 klinaca. Ljudi to ne moze, mozes jednog, eventualno dvojicu da forsiras, a Partizan forisira Markovica i povremeno ubacuje Djerleka.

avatar
RIP KOBE
Thursday, 01.11.2018
19:24

a obojica nisu za prvi tim uopste!

avatar
Man.United99
Thursday, 01.11.2018
21:17