Fuzija za spas FK Jagodina, šta će biti sa igračima?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 23.07.2018.
20:30
Izvor: Sportske.net

Oprečne informacije pojavile su se u medijima sredinom meseca, a od izvora bliskih FK Jagodina saznajemo kakva je trenutna situacija u bivšem superligašu.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Uspon koji je FK Jagodina napravio sredinom prošle decenije bio je kratkog daha jer se ovvih dana piše i priča o mogućem gašenju bivšeg superligaša.

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je FK Jagodina ugašen, oglasio se predsednik Goran Milanović koji je demantovao te tvrdnje ali je priznao da je finansijska situacija loša i da se traga za rešenjima.

Klub koji je pre dve sezone ispao iz Super lige Srbije nastavio je da posrće i da gomila dugove, a sve je kulminiralo u maju kada je Jagodina ispala u Srpsku ligu grupa Istok.

"Žurnal" je početkom meseca objavio informacije vezane za dugovanja prema bivšim igračima, a novac se duguje i momcima koji su počeli pripreme za novu sezonu i tu su u pitanju sume od po nekoliko hiljada evra.

FK Jagodina
Dugovanja FK Jagodina prema bivšim igračima - Sportski Žurnal

Od izvora bliskih klubu saznali smo da je za novog trenera imenovan Dejan Nikolić, a da će problemi biti rešavani fuzijom sa klubom iz naselja Tabane. Kako navodi naš izvor, naredne sezone u Srpskoj ligi Istok takmičiće se klub koji će nositi ime Tabane-Jagodina.

Još uvek nije jasno kako će fudbalski poslenici u pomenutim klubovima doći do konačnog rešenja, ali informacije govore da će jedna ekipa igrati Srpsku ligu, dok će drugi klub završiti u Prvoj gradskoj ligi.

Veći problem od ovih pravnih začkoljica predstavlja činjenica da se ovime neće rešiti problemi vezani za dugovanja o kojima je bilo reči.

Momcima koji su pod ugovorom priča o gašenju kluba dala je nadu da će kao slobodni igrači moći da pređu u novu sredinu i izbegnu "golgotu" ali se trenutno čini da od toga neće biti ništa.

Sezona u nižim ligama startuje nešto kasnije, pa ostaje da se vidi kako će se priča o posrnuću bivšeg superligaša okončati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
prike
Tuesday, 24.07.2018
08:54

Ugasio se Hajduk iz Kule, sada Jagodina, ko je sledeci? A drzava nikako da donese zakon o sportu i uvede privatizaciju klubova. Ili to ili potpuni amaterizam i onda nece biti dugovanja igracima, trenerima... Sve na dobrovoljnoj bazi. Ovako vise ne ide.

avatar
acep
Monday, 23.07.2018
21:01

Sta bi? Nema vise plate iz Cuprijske opstine?

avatar
M_85
Monday, 23.07.2018
22:28

Vidis da nema. Nije Jagodina Beograd. U Jagodinu se ne slivaju pare iz Srbije.

avatar
acep
Tuesday, 24.07.2018
22:12

Hah necemo sad o politici,ali ko zna zna sta i kako je bilo.

avatar
deki trbic
Monday, 23.07.2018
22:30

ajde druze nemoj da pises nebuloze...