Fudbalski spektakl na Zlatiboru - Uz Zvezdu, Partizan i Vošu dolaze i atraktivna evropska imena!

Autor: Beta Beta
sreda 30.05.2018.
13:44
Izvor: Beta

Prvi međunarodni Kup prijateljstva za fudbalere do 18 godina održaće se od 5. do 10. juna na Zlatiboru, a osim klubova iz regiona učestvovaće tri ekipe iz Italije i po jedna iz Španije i Turske.

turnirprijateljstva.com
turnirprijateljstva.com

Povezane vesti

Kup prijateljstva igraće 10 klubova iz regiona, kao i tri iz Italije i po jedan iz Turske i Španije.

"Sve je počelo pre četiri godine kada je grupa entuzijasta u Bijeljini pokrenula Turnir prijateljstva, koji će se i dalje tamo igrati, za igrače do 16 godina. Rešili smo da ažuriramo celu priču i na Zlatiboru smo napravili nekoliko izmena", rekao je direktor turnira Igor Miklja na konferenciji za novinare u Beogradu.

Učestvovaće Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina (Srbija), Dinamo i Osijek (Hrvatska), Željezničar i Sarajevo (BiH), Budućnost (Crna Gora), Vardar (Makedonija), Olimpija (Slovenija).

Posebne pozivnice dobili su Fenerbahče (Turska), Espanjol (Španija), Udineze, Torino i Spal (Italija) i Videoton (Mađarska).

"Nije bilo nimalo lako, ali smo ih privukli. Imamo izuzetno jak sastav turnira i garantujemo da u regionu ne postoji turnir slične jačine", kazao je Miklja.

Igor Miklja je zahvalio opštini Čajetina i Turističkoj organizaciji Zlatibor, uz reči da je turnir izuzetna prilika za taj deo Srbije.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević rekao je da mu je drago što će se na Zlatiboru spojiti kultura i sport, s obzirom da će se u isto vreme održati i Međunarodni festival sportskog filma.

"Veliki sam zaljubljenik u 'sedmu umetnost'. Te dve stvari su jako bitne i preko njih se šalju najzdravije poruke našoj deci. Ovo su manifestacije koje su veoma značajne", rekao je Milošević.

Fudbalski savez Srbije će, po rečima Miloševića, na najbolji mogući način pomoći manifestaciju. On je pozvao ljude da dođu na Zlatibor jer će "imati šta da vide".

Posetioci Kupa prijateljstva biće velika fudbalska imena bivše Jugoslavije, poput Dejana Savićevića, Vladimira Petrovića, Dragana Džajića, Ivana Gudelja, Momčila Vukotića i drugi.

Utakmice fudbalskog turnira Kup prijateljstva će se prenostiti na televiziji Sportklub.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke