Fudbaleri Partizana u epizodi - Um caruje, ali i snaga je bitna!

Autor: Ivan Cvetković
petak 17.01.2020.
18:58
Izvor: Sportske.net, FK Partizan

Radno u Beleku.

FK Partizan/Miroslav Todorović
FK Partizan/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana uveliko se pripremaju u Turskoj za nastavak sezone.

Kako bi igrači mogli duže da spavaju prvi trening prvotimaca Partizana tokom petog dana priprema u Beleku pomeren je za 10 časova ujutru.

Profesor Marko Stojanović postavio je poligon u teretani na kojem se radilo, uz pravilno izvođenje vežbi do 40 minuta.

"Veoma sam zadovoljan današnjim treningom, trajao je 39 minuta i svi su radili maksimalno. To je generalni koncept koji mi želimo na ovim pripremama, hoćemo kvalitet sa realtivno malim brojem ponavljanja, kratkim treninzima, to smo danas pokušali da uradimo u teretani i veoma sam zadovoljan. Ovo je možda i najbolji trening snage koji smo uradili od kada sam ja u Partizanu", rekao je za sajt Partizana sportski naučnik profesor Marko Stojanović.

"Najbolja prevencija povreda je dobar trening snage zajedno sa korektivnim vežbama malih mišićnih grupa i mi smo na dobar način uspeli da iznesemo jesenji deo prvenstva. Imali smo zaista mali broj povreda. Igrači koji su prošli pripreme sa nama praktično nisu imali nikakvih problema sa povredama i nadamo se da će tako biti i u prolećnom delu", smatra član stručnog štaba Partizana.​

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Saturday, 18.01.2020
12:14

Hvala Bogu da se neko i u nasem fudbalu dosetio da vise radi na treninzima snage...Odlicna atmosfera i ocigledno kvalitetno treniranje uz dobar tim trenera,verujem Savi i ekipi da ce od nastavka sezone biti bolji!Mislim da bi Suma morao malo da ohladi,svako ko iole poznaje teretanu zna da dodatna misicna masa iziskuje vise umaranja u toku trcanja a samim tim i za Sumu znaci vise umaranja na utakmicama.Lepo to izgleda i decko strasno dobro napreduje i izgleda za jednog fudbalera ali nemaju ti misici funkciju na poziciji na kojoj on igra.