''Fudbal za prijateljstvo'' - Milojević i Milijaš podržali dečije ambasadore

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.04.2018.
13:19
Izvor: Sportske.net, Providence

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević i fudbaler Nenad Milijaš pružili podršku ovoj već tradicionalnoj manifestaciji i našim ovogodišnjim predstavnicima.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Izuzetna tradicija se nastavlja! Srbija – jedna od prvih 8 zemalja u svetu u kojoj je započet jedan od najvećih globalnih društveno-odgovornih projekata za decu “Fudbal za prijateljstvo” kompanije Gazprom (velikog partnera FIFA, UEFA i Svetskog prvenstva u fudbalu Rusija 2018) – izabrala je dečije ambasadore projekta za ovu sezonu, u kojoj će se družiti, igrati i sarađivati sa vršnjacima iz rekordnih 211 zemalja sveta.

Deca će se okupiti na završnim manifestacijama ovogodišnjeg programa – Međunarodnom turniru mešanih dečjih timova prijateljstva, Međunarodnom dečijem pres centru, Školi devet osnovnih vrednost projekta i Forumu “Fudbal za prijateljstvo” koji će biti održani uoči samog početka svetskog prvenstva u Moskvi – da bi, za kraj, prisustvovala svečanoj ceremoniji otvaranja prvenstva i prvoj utakmici - Rusije i Saudijske Arabije.

Srbiju će ove godine predstavljati mladi fudbaler FK Crvena zvezda, dvanaestogodišnji Kosta Nedeljković, a društvo će mu činiti vršnjakinja Lucija Obradović, mlada novinarka – izveštač sa manifestacija u Rusiji.

Delegaciju će ove godine – u funkciji Ambasadora projekta predvoditi naš poznati glumac i TV voditelj, Milan Kalinić.

“Presrećan sam što sam izabran u jakoj konkurenciji svojih vršnjaka da predstavljam Srbiju među 211 zemalja sveta – i nadam se da ćemo svi uživati u sticanju novih prijatelja u ovom nezaboravnom fudbalskom doživljaju!”
kaže Kosta Nedeljković mladi fudbaler.

“Prisustvovati druženju i saradnji dece iz celog sveta na temu fudbala i pravih ljudskih i sportskih vrednosti prilikom održavanja svetskog prvenstva u fudbalu me čini neizmerno srećnom, i ne mogu da isčekam da sve to počne!” napominje Lucija Obradović mlada novinarka iz Srbije.

Dečiji ambasadori Srbije su, u skladu sa tradicijom, posetili FK Crvena zvezda i predstavili devet osnovnih vrednosti projekta i ovogodišnji program treneru prvog tima kluba, Vladanu Milojeviću – i ko-kapitenu Nenadu Milijašu.

Uz izraze podrške za njihovo učešće u projektu, trener Milojević je napomenu:

“Kako je jedna od osnovnih vrednosti vašeg projekta – čast – budite ponosni na to što ćete predstavljati Srbiju i Crvenu zvezdu među decom iz celog sveta. Gajite podjednako duh pobede i fer-plej, jer ćete tako pokazati svoje prave kvalitete.

Uživajte u vašem boravku u Rusiji, znajte da su svi članovi stručnog štaba i fudbaleri tima Crvena zvezda uz vas – i da vas čekamo da nam prenesete sjajne utiske sa prvenstva i dečijeg Foruma!”
Nenad Milijaš je istakao vrednost poštovanja za druge kao najbolji način za sticanje novih prijatelja.

”Uživajte u druženju sa decom iz celog sveta, jer je to nešto najvrednije što ćete sa sobom poneti iz ovog projekta. Prikažite timski duh, borite se za pobedu – ali na fer način – i vratite nam se bogatiji za divna iskustva koja će vas pratiti ceo život! Srećno!”, poručio je Milijaš.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke