FSS - Žalba odbijena, šta dalje?

 • Autor: Darko Mitrović

 • 03. decembar 2014.

 • 15:54

 • Izvor: Sportske.net, fss.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Fudbalski savez Srbije danas potvrdio jučerašnju informaciju da je UEFA odbila žalbe Srbije i Albanije na ranije izrečene kazne zbog incidenata u Humskoj, tokom kvalifikacionog meča ove dve selekcije. Hoće li biti nove žalbe FSS-a?

FSS - Žalba odbijena, šta dalje?
Kao što smo juče i objavili, žalbe Fudbalskih saveza Srbije i Albanije nisu imale nikakav efekat. Disciplinski organi UEFA su odbacili obe i ostali pri ranije izrečenim kaznama zua incidente u Humskoj.

To je danas u svom saopštenju potvrdio i FSS, koji je najavio da će do kraja meseca, odnosno do pismenog dostavljanja ove najnovije odluke UEFA, biti održana i sednica Izvršnog odbora Saveza, na kojoj će biti doneta odluka o daljim koracima, s obzirom da postoji mogućnost i nove žalbe.

''Po završetku sastanka, saopštene su odluke Komisije za žalbe UEFA na osnovu podnetih žalbi od strane FS Srbije i FS Albanije, a one su:

Odbija se žalba FS Albanije u celosti.
Odbija se žalba FS Srbije u celosti.
Potvrđuju se sve izrečene kaznene mere prvostepenog organa, Kontrolne i disciplinske komisije UEFA, od 23. oktobra 2014. godine
.

Članovi Komisije za žalbe UEFA dostaviće nacionalnim savezima  - FS Srbije i FS Albanije, pismeno obrazloženje donesenih odluka najkasnije do 25. decembra 2014. godine. Obe zainteresovane strane u ovom postupku imaju pravo žalbe Sudu za arbitražu u sportu u Lozani, u roku od 21 dana od prijema pismenog obrazloženja juče donesenih odluka.  

Pre početka jučerašnjeg usmenog saslušanja, a na osnovu dogovora i odobrenja od strane nadležnih iz UEFA, članovi delegacije FS Srbije su obavili razgovore sa predstavnicima FS Albanije.

Na osnovu stava naše organizacije, a u skladu sa dosadašnjim izjavama, vođeni osnovnom željom da se dođe do sportskog rešenja i da pobedi fudbal, posle svih dešavanja koja su uzburkala javnost u kompletnom regionu, članovi delegacije našeg Saveza ponudili su odigravanje nove utakmice između Srbije i Albanije.

I pored toga što su odluke prvostepenog organa direktno išle u prilog svim ostalim ekipama iz Grupe I - Portugaliji, Danskoj i Jermeniji, uz nadu da će fer-plej i sportski duh odneti pobedu, članovi delegacije FS Albanije su odbili predlog FS Srbije.

Iako je praksa da UEFA štiti odluke svojih organa i tela, verovali smo da će članovi Komisije za žalbe prihvatiti nedvosmisleno potvrđenu činjenicu, kako kroz izveštaje zvaničnih lica sa utakmice tako i sa njihovog saslušanja uz potvrdu disciplinskog inspektora UEFA, da je utakmica Srbija - Albanija, uprkos visokom riziku, do trenutka prekida imala miran karakter, uz manje incidente, i da katalizator svih kasnijih problema predstavlja pojava drona sa transparentom neprimerene sadržine.

FS Srbije će po prijemu pismenog obrazloženja jučerašnje odluke, a što očekujemo najkasnije do 25. decembra 2014, od kada će početi formalno da teče rok od 21 dana za podnošenje žalbe Sudu za arbitražu u sportu u Lozani, održati sednicu Izvršnog odbora na kojoj će biti odlučivano o narednim potezima naše organizacije, o čemu ćemo pravovremeno obavestiti javnost'',
kaže se, između ostalog, u saopštenju FSS.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari