FSS traži da srpski klubovi ne igraju sa kosovskim

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.05.2016.
21:43
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Srbije obratiće se UEFA kako bi predupredio situaciju i sprečio mogućnost da se srpski klubovi sastanu sa kosovskim u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Izvršni komitet UEFA u sredu je doneo odluku da klubovima iz takozvane države Kosovo omogući učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope o čemu smo pisali OVDE!

Fudbalski savez Srbije zvanično još uvek nije obavešten o odluci UEFA ali će po prijemu dopisa zatražiti od Unije evropskih fudbalskih asocijacija da onemogući duele srpskih i kosovskih klubova.

"Ništa zvanično nismo dobili od UEFA. Kad budemo dobili dopis videćemo šta ćemo dalje. Ovaj postupak je van sistema licenciranja UEFA, a ako klubovi sa Kosova, ipak, budu učestvovali u evrokupovima tražićemo da ne budu žrebani sa klubovima iz Srbije" rekao je za "Novosti" gensek FSS.

Ne bi bilo prvi put da UEFA reaguje na taj način pošto je od izbijanja sukoba između Ukrajine i proruskih snaga na jugoistoku zemlje onemogućeno da se u evropskim takmičenjima sastanu klubovi iz Rusije i Ukrajine.

Šampion takozvane države Kosovo je ekipa Feronikeli iz Glogovca, ali će taj tim do 31. maja morati da dobije evropsku licencu da bi nastupio u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 18.05.2016
22:49

Da smo imalo pametni ko sto nismo,pa to lepo da dozvolimo,pa nasima sa kosova da damo i pare i kartu da odu na utakmicu pa da vidi koliko su jadni

avatar
Аполо
Wednesday, 18.05.2016
22:31

A sta je sa tuzbom koju ste najavili?

avatar
Al(a)din
Wednesday, 18.05.2016
21:46

Bolje trazite da ne igrate protiv Kairata