FSS predstavio Matijaševića, ''može i sutra da ode'', objasnio i zašto je izabran Milovanović za selektora!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 05.08.2019.
14:49
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Ugovor mu ništa ne znači?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Kako se i najavljivalo, Vladimir Matijašević je danas i zvanično predstavljen kao novi sportski direktor u Fudbalskom savezu Srbije.

On je u Savezu nasledio Darka Kovačevića, koji je podneo ostavku posle debakla našeg nacionalnog tima od Ukrajine (0:5) i odlaska bivšeg selektora Mladena Krstajića.

Prethodnih meseci radio je u Čukaričkom kao tehnički direktor, a nekoliko meseci je proveo i u atinskom AEK-u, gde se nije dugo zadržao.

Imajući to u vidu, on je i danas nagovestio da ne treba da iznenadi ako se i pre isteka dvogodišnjeg ugovora rastane sa FSS-om.

''Meni ugovor kao ugovor ništa ne znači. Ja sam u Atini bio šest meseci, mogao sam da ostanem i duže, ali nisam video viziju i otišao sam.

Tako i ovde, sklopio sam ugovor na dve godine, ali rekao sam i predsedniku saveza i sada vama, meni ugovor ništa ne znači.

Ako ne bude rezultata i pomaka u onome što radim, mogu da odem i sutra. Došao sam da pomognem, čast mi je što sam izabran na ovo mesto i učiniću sve da pomognem svim selekcijama kako bi sve bilo bolje'', istakao je Matijašević, a prenosi zvanični sajt FSS.

Zanimljivo, odmah je preuzeo odgovornost za imenovanje Nenada Milovanovića za novog selektora mlade reprezentacije Srbije.

''Pitali su me za izbor selektora mlade i nemam problem da preuzmem odgovornost. Do sada smo imali trenere koji i nisu radili mnogo u klubovima, sada imamo trenera koji ima veliki staž u klubu i mislim da mu treba podrška kako bi uspeo u onome što ga čeka'', objašnjava Matijašević.

Kada je u pitanju ''A'' reprezentacija, prvi cilj se zna - plasman na Evropsko prvenstvo.

''Razgovarao sam sa selektorom i on će razgovarati sa svimn igračima, a ja ću naravno biti produžena ruka kako bi mu pomogao u svemu tome.

Ne gledam šta je bilo ranije, a sigurno da svi treba da igraju za reprezentaciju u zavisnosti od toga na koga selektor računa.Ako bude nekih problema, reagovaćemo kako bi pomogli da se sve reši.

Realno nama mora da bude cilj da igramo na Prvenstvu Evrope a samim tim dobićemo igrače i za najbolje selekcije. Sada se sve to malo poljuljalo i to vidimo svi mi koji smo u fudbalu i to treba javno da kažemo.

Moramo da radimo na tome da popravimo situaciju u mlađim selekcijama.Videćemo u narednom periodu ko će tu doći od trenera, jer i mlađe selekcije od septembra imaju obaveze u kvalifikacijama. I time ću se trenutno najviše baviti'', zaključio je Matijašević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 05.08.2019
16:57

Šta ima ti koji si došao posle Milovanovića da nam objašnjavaš zašto je postavljen za selektora U21 i da preuzimaš odgovornost dok se iza tebe kriju oni koji su ga izabrali. Sad kapiram koja je tvoja uloga, pokrivaš poteze onih koji odlučuju. Ne kažem da Milovanović neće biti bolji od Đorovića, ali to nije dovoljno, a nikako ne bi smeli da budu u reprezentacijama oni koji učestvuju u nameštanju.