FSS pomaže svojoj zemlji, prva donacija - 250.000 evra

Autor: Milovan Longinov
sreda 25.03.2020.
15:42
Izvor: Sportske.net

FS Srbije uz Srbiju!

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

FS Srbije pokrenuo je danas kampanju prikupljanja finansijske pomoći zdravstvenom sistemu, državi i građanima zbog pandemije koronavirusa.

Usled teškog perioda i problema sa kojim se svakodnevno suočavamo, pred pandemijom koja samo raste, FSS je odlučio da pomogne i pozove i ostale da učine isto.

Saopštenje FS Srbije prenosimo u celosti:

"Suočeni sa pandemijom virusa COVID – 19, pošasti koja je Srbiju i gotovo celokupnu svetsku populaciju dovela u stanje opšte mobilizacije i brige za svaki ljudski život, Fudbalski savez Srbije  na jučerašnjoj elektronskoj sednici Odbora za hitna pitanja doneo je odluku da u humanitarne svrhe donira značajna novčana sredstva. Tim povodom i zaposleni u sistemu Fudbalskog saveza Srbije izdojili su deo svojih mesečnih primanja, a akciju koja je potekla od najužeg rukovodstva saveza, značajnim sredstvima će pomoći i fudbalski reprezentativci Srbije.

Ovom prilikom fudbalska organizacija apeluje na sve aktere koji žive od fudbala i za fudbal, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u borbi za Srbiju protiv korona virusa. Klubovi, igrači, treneri, sudije,  sponzori, privrednici, fudbalski radnici…i svi oni koji žele i mogu da pomognu, neka pokažu jedinstvo i solidarnost u trenucima kada je Srbiji ono najpotrebnije.

Kampanja će trajati dok god bude trajalo vanredno stanje , a savez će kontinuirano obaveštavati javnost o visini prikupljenih sredstava. Prvi prikupljen iznos od 250.000 evra  biće doniran Infektivnoj klinici u Beogradu za nabavku respiratora i medicinske opreme. Nastavljamo dalje….do konačne pobede",
navodi se u saopštenju FS Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke