FSS podržao Infantina u trci za predsednika FIFA!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 05.02.2016.
12:19
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić poručio je da će srpska kuća fudbala podržati Đanija Infantina u trci za predsednika FIFA.

Beta/AP Photo/Keystone,Jean-Christophe Bott
Beta/AP Photo/Keystone,Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije zauzeo je jasan stav po pitanju predsedničkih izbora koji će uslediti u Međunarodnoj fudbalskog organizaciji (FIFA).

Prvi čovek srpske kuće fudbala Tomislav Karadžić u petak se oglasio i preneo stav FS Srbije oko podrške kandidature Đanija Infantina.

"Fudbalski savez Srbije je jedan od pet evropskih nacionalnih saveza koji je pokrenuo inicijativu da Đani Infantino bude predložen za funkciju predsednika FIFA. Duboko verujem da ta činjenica adekvatno svedoči o našim planovima, kao i značaju kojeg zauzimamo u pokrenutoj misiji da dosadašnji generalni sekretar UEFA bude izabran na mesto prvog čoveka svetskog fudbala" poručio je Tomislav Karadžić.

Predsednički izbori u Međunarodnoj fudbalskoj federaciji biće održani 26. februara u Cirihu a među kandidatima se nalaze Princ Ali Al Husein, Šeik Salman Bin Ebrahim Al Halifa, Žerom Šampanj, Đani Infantino i Tokio Seksvejl.

"Infantino se profesionalnim, stručnim i dugogodišnjim radom istakao kao moderni i kvalitetni fudbalski radnik, u potpunosti spreman da zauzme najviše mesto u najpopularnijem svetskom sportu. Zbog svega navedenog, FS Srbije snažno stoji na uverenju da je Đani Infantino najbolji kandidat za izbor na mesto predsednika FIFA" zaključio je Karadžić.

Dosadašnji generalni sekretar UEFA do sada je dobio podršku Fudbalskih saveza Francuske, Nemačke i Rusije ali i zemalja Centralne Amerike. FS Srbije je tako postao još jedan od Saveza koji su podržali Infantina u borbi za predsedničku fotelju FIFA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 05.02.2016
21:22

Mislim da je ovom podrškom sve jasno. Novi predsednik UEFA Ivan Ćurković! Daj Bože da nam onda dodeli domaćinstvo za EP 2020.

avatar
Friday, 05.02.2016
17:31

Ako je FSS podržao - znači ne valja...

avatar
disqus_Qlj8sdxgnn
Friday, 05.02.2016
15:16

Pa ko će onda da pravi žreb? XD

avatar
vlada ns
Friday, 05.02.2016
14:58

Šta ima odlazeći predsednik da se slaze?!

avatar
fcb
Friday, 05.02.2016
14:12

Slažem se u potpunosti, mislim da bi Infantino trebao da bude na čelu FIFA

avatar
Amar Zornic
Friday, 05.02.2016
13:34

Infatino bi mogao biti dobar predsednik