FSS odabrao - OVO je baza "Orlova" na Mundijalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.12.2017.
15:54
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas gde će reprezentacija Srbije biti smeštena tokom grupne faze Svetskog prvenstva u Rusiji.

Epa/Tatyana Zenkovich
Epa/Tatyana Zenkovich

Povezane vesti

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije (FSS) doneli su konačnu odluku da baza reprezentacije naše zemlje tokom trajanja Mundijala u Rusiji bude Svetlogorsk, mesto koje se nalazi u blizini Kalinjingrada!

Svetlogorsk se nalazi na 30 minuta vožnje od aerodroma "Hrabrovo" u Kalinjingradu, kao i na 25 minuta od centra grada koji će ugostiti četiri meča grupne faze Svetskog prvenstva.

Srbija će svoju drugu utakmicu grupne faze takmičenja odigrati upravo na "Kalinjingrad Areni" 22. juna, a protivnik "Orlova" biće selekcija Švajcarske.

"Mesto je mirno, veoma lepo, omogućava nam prijatan boravak za pripremu. Uvereni smo da će igraći imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima boravka u Rusiji", kaže sportski direktor FSS Goran Bunjevčević.

Svetlogorsk je grad prepun zelenila, miran, poznat kao dragulj baltičkog mora i veoma atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste. Radi se o mestu različitih običaja, arhitekture, kulture evropske i ruske koje zajedno žive u harmoniji. Grad je većim delom smešten u borovoj šumi, izlazi na baltičko more.

Svetlogorsk
Foto: fss.rs

Hotel "Falke rezort" u kome će biti smeštena reprezentacija Srbije lociran je na uzvišenju, na 400 metara od obale mora , a okružen je lepom prirodom, parkom i borovom šumom. Glavna hotelska zgrada je dizajnirana u stilu zamka iz pruske ere.

"Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati, nalazi se u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je Savez omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na najvećem planetarnom takmičenju", dodao je Goran Bunjevčević.

Svetlogorsk hotel
Foto: fss.rs

U ovom trenutku se još izvode određeni radovi na terenu trening centra "Baltija", grade se svlačionice, ali do završetka sve će biti urađeno po FIFA standardima, sa prirodnom travom, salom za pres konferenciju, tribinom koja prima 500 ljudi, reflektorima...

Reprezentacija Srbije će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi E protiv selekcija Kostarike, Švajcarske i Brazila.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke