FSS - Milojević i Stojković zvanično najbolji 2017. godine!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.12.2017.
13:55
Izvor: Sportske.net, Beta

Fudbalski savez Srbije proglasio je najbolje u 2017. godini. "Zlatne lopte" otišle u ruke trenera Crvene zvezde i golmana Partizana.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Na svečanosti u hotelu "Crowne Plaza" u Beogradu danas su uručena priznanja najboljim pojedincima u 2017. godini.

Fudbalski savez Srbije je dvanaestu godinu za redom odabrao najboljeg trenera i igrača, a priznanja su ovoga puta otišla na Topčidersko brdo.

Kao što je i bilo najavljeno, priznanja su otišla u ruke trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića i golmana Partizana i reprezentacije Srbije Vladimira Stojkovića!

Vladan Milojević postao je dvanaesti trener koji je od 2005. godine dobio priznanje "Zlatna lopta" Fudbalskog saveza Srbije zahvaljujući rezultatima koje je tokom jeseni ostvario sa Crvenom zvezdom.

"Ovo je za mene bila uspešna trenerska godina. Nisam se obazirao na nešto iza, ali sada prvi put gledam ove lepe trenutke. Uspeh delim sa stručnim štabom, dok su igrači najzaslužniji. Oni su napravili to što su napravili i vratili su Zvezdu tamo gde pripada, obradovali smo armiju navijača", rekao je Milojević prilikom dodele priznanja na svečanosti FSS-a.

Milojević je prošlu sezonu radio u grčkom Panioniosu, a letos je preuzeo Crvenu zvezdu sa kojom je izborio grupnu fazu i potom šesnaestinu finala Lige Evrope, a ekipa je i prva na tabeli Super lige posle prvog dela prvenstva.

"Zahvalio bih na ovom divnom priznanju. Ovo je jedna obaveza više. Na meni je da još više radim zajedno sa igračima i da postignemo još bolje rezultate naredne godine", kazao je Milojević.

Što se tiče Vladimira Stojkovića, prvotimac Partizana, postao je prvi golman u istoriji domaćeg fudbala koji je poneo prestižnu nagradu i deveti igrač kojem je ovo priznanje uručeno.

Vladimir Stojković se letos vratio u Partizan i bio je najzaslužniji za plasman crno-belih u grupnu fazu, a potom i šesnaestinu finala Lige Evrope. Takođe, s reprezentacijom Srbije je izborio plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

On je zahvalio FSS-u što je verovao u njega "sve ove godine" i dao mu "podstrek", a za nagradu je rekao da mu je "možda i najbitnija u karijeri".

"Obećavam da ćete videti još boljeg Stojketa na Mundijalu", rekao je Stojković.

Vladimir Stojković može da se pohvali time da je u reprezentaciji delio svlačionicu sa svim prethodnim osvajačima "Zlatne lopte".

Svečanosti FSS-a u beogradskom hotelu "Crowne Plaza" su, između ostalih, prisustvovale brojne zvanice iz sveta fudbala, među kojima su bili mnogi bivši igrači Crvene zvezde i Partizana.

Gosti su, između ostalih, bili bivši funkcioneri FSS-a Tomislav Karadžić i Zoran Laković, predstavnik Zvezde Goran Negić, Milorad Vučelić i Miloš Vazura iz Partizana i drugi.

Prisutni su bili i predstavnici saveza drugih sportova poput Predraga Danilovića, Božidara Đurkovića, Zorana Gajića i drugih.

Osvajači "Zlatne lopte" FSS od 2005. godine:
Nemanja Vidić - Ilija Petković
Dejan Stanković - Ljubiša Tumbaković
Nikola Žigić - Miroslav Đukić
Nemanja Vidić - Slaviša Jokanović
Miloš Krasić - Radomir Antić
Dejan Stanković - Milovan Rajevac
Aleksandar Kolarov - Ivan Jovanović
Branislav Ivanović - Dragomir Okuka
Branislav Ivanović - Ljubinko Drulović
Nemanja Matić - Radovan Ćurčić
Nemanja Matić - Veljko Paunović
Dušan Tadić - Dragan Stojković
Vladimir Stojković - Vladan Milojević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zocha+
Sunday, 24.12.2017
17:50

A Muslin ništa? Ne postoji?

avatar
!?!?!?!?!?
Sunday, 24.12.2017
16:53

Stojke - još 5 /PET/ godina No1 i rekorder po broju utakmica za reprezentaciju pošto će za tih 5 godina braniti još mnogo utakmica za Srbiju.A ovi mladi - Svilar i Rajković ostariće na klupi.

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 24.12.2017
16:45

Pa dobro ,Milojević je ove sezone osvojio duplu krunu sa Partizanom i zaslužio je da bude najbolji trener a Stojković je i u reprezentaciji i Partizanu bio ono što se kaže faktor stabilnosti.