FSS - Dron centralna figura žalbe!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.11.2014.
19:23
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Srbije temeljno priprema žalbu koja će u roku od pet radnih dana biti završena i dostavljena Komisiji za žalbe UEFA a povodom kazne koju je prvostepena komisija izrekla nakon prekida meča sa Albanijom.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Manje od mesec dana nakon sramnog incidenta koji se dogodio tokom kvalifikacione utakmice za odlazak na EP između Srbije i Albanije dva fudbalska Saveza spremna su da se pred UEFA Komisijom za žalbe izbore za ono što misle da je pravo.

Dobro je poznato da je Disciplinska UEFA donela odluku da prekinuta utakmica bude registrovana službenim rezultatom u korist reprezentacije Srbije, da oba Saveza plate po 100.000 evra i da Srbiji budu oduzeti bodovi osvojeni za zelenim stolom.

Pored navedenog, Srbiji je izrečena zabrana igranja pred svojim navijačima na naredne dve utakmice.

Iz Niona je stiglo i obrazloženje odluke koje su u FSS dobro razmotrili i utvrdili da su nam kao otežavajuće okolnosti spočitani upadi navijača na teren, prisustvo Ivana Bogdanova na istom, napad na protivničke fudbalere i korišćenje pirotehničkih sredstava.

Sada je na redu pravni tim Fudbalskog saveza Srbije. Iz Tirane su poručili da je žalba već spremna dok čelnici našeg Saveza koriste dane koji su im preostali na raspolaganju.

"Naš pravni tim privodi kraju ovaj posao i uskoro ćemo da našu žalbu napišemo na srpskom, prevedemo je na engleski jezik i pošaljemo u Nion" objasnio je pomoćnik generalnog sekretara FSS Nebojša Ivković.

Ono od čega u Fudbalskom savezu Srbije ne odustaju jeste da uzrok svih incidenata koji su se 14. oktobra dogodili u Humskoj leži u perfidnoj provokaciji Albanaca odnosno dronu koji je nosio zastavu velike Albanije iznad stadiona Partizana.

"Nama u FSS i našem pravnom timu je u ovom trenutku mnogo važnije da još jednom dokažemo i potvrdimo da je ona letelica, dron koji je daljinski navođen, zapravo izazvao ceo haos. To je naša glavna tačka odbrane, odnosno detalj kojim želimo da ubedimo drugostepeni organ, Komisiju za žalbe UEFA da su nam nepravedno oduzeta tri boda" poručuje Ivković.

Osim toga, Fudbalski savez Srbije potenciraće u žalbi i to da su fudbaleri Srbije bili spremni da se i nakon te provokacije utakmica nastavi o čemu svedoči postupak Stefana Mitrovića, ali da je albanska strana želela da dože do incidenta i da su fudbaleri Albanije bili instruisani da napadnu.

U narednih pet radnih dana, što će reći, najkasnije do naredne srede, pravni tim FSS proslediće žalbu drugostepenom organu UEFA koji će potom odlučivati o njoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke