FSS: "Bunjevčević, čovek koga su zbog velikih ljudskih kvaliteta svi poštovali"

Autor: Beta Beta
petak 29.06.2018.
10:07
Izvor: Beta

Fudbalski savez Srbije (FSS) izdao je danas saopštenje povodom smrti svog sportskog direktora Gorana Bunjevčevića, koji je opisan kao primer za sve one koji sebe vide u tom sportu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

"U jednoj majskoj noći pozlilo mu je, usledila je borba, ona najteža, u kojoj nažalost nije pobedio. Fudbalska Srbija žali jer je izgubila jednog od najboljih sportskih radnika, sjajnog čoveka, velikog profesionalca, osobu koja je svojim radom i ponašanjem bila primer za sve one koji sebe vide u fudbalu", piše na sajtu FSS-a.

Goran Bunjevčević je umro u četvrtak u 46. godini.

"Čovek koga su zbog velikih ljudskih kvaliteta svi poštovali, ostavio je iza sebe veliki trag kao kapiten Crvene zvezde, reprezentativac, a zatim i kao uspešni funkcioner", naveo je FSS.

Od Bunjevčevića se oprostio i Partizan, "večiti" rival Crvene zvezde čiji je bio kapiten.

"Za neke stvari ne postoje reči koje mogu opisati bol fudbalske nacije. Bio si čovek, prijatelj i brat, a naposletku izvrstan fudbaler. Nek ti je večka slava", navodi se u poruci Partizana.

Povodom njegove smrti oglasio se i ADO Den Hag, klub u kom je završio igračku karijeru.

"Do nas su došle tužne vesti da je umro Goran Bunjevčević. Želimo njegovoj porodici mnogo snage posle ovog velikog gubitka", poruka je holandskog kluba.

Bunjevčević je kao fudbaler počeo u Grafičaru, a posle perioda provedenog u BASK-u i Radu, nastupao je za Crvenu zvezdu, iz koje je otišao u Totenhem, a profesionalnu karijeru završio je u holandskom ADO Den Hagu.

Bio je i reprezentativac Jugoslavije za koju je nastupio 16 puta.

Posle igračke karijere bio je i sportski direktor Crvene zvezde, zatim nekoliko godina prvi čovek Zemuna, a od 2016. je bio zaposlen u Fudbalskom savetu Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke