Frapantne brojke - Partizan ima najbolju odbranu u ligi, ali to mu NIŠTA ne znači! Evo zbog čega...

Autor: Darko Mitrović
subota 09.03.2019.
11:41
Izvor: Sportske.net

Gotovo svaki njihov primljeni gol je PRESKUPO plaćen.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Posle prve tri utakmice prolećnog dela sezone, u kojima je Partizan nagovestio da je ipak ostvario napredak u igri (i rezultatima) u odnosu na jesenji deo sezone, usledila je utakmica sa Nišlijama u Humskoj, gde su crno-beli ponovili stare boljke koje smo suviše često mogli da vidimo i jesenas.

Opet je Partizan jalovo napadao, opet je nedostajalo ideje, kreacije u ofanzivi, proboja po bokovima, a na drugoj strani su crno-beli posle jedinog šuta gostiju u okvir gola morali da vade loptu iz mreže.

Dakle, taj jedan udarac u gol i taj Haskićev pogodak skupo je koštao ekipu Partizana - odneo im je sva tri boda. Ali, što je još gore po ekipu Partizana, gotovo svaki gol koji su primili ove sezone uticao je na veliko smanjenje bodovnog salda crno-belih.

Srećna okolnost po ekipu Zorana Mirkovića je da Partizan po broju ukupno primljenih golova ima najbolju odbranu u ligi, crno-beli su samo 10 puta kapitulirali, Zvezda 14, Radnički 16 puta, ali kako rekosmo u naslovu, to crno-belima ništa ne znači, evo i zbog čega:

Partizan - 10 primljenih golova, 18 izgubljenih bodova

Crvena zvezda - 14 primljenih golova, 6 izgubljenih bodova

Radnički - 16 primljenih golova, 11 izgubljenih bodova.

Kao što vidite - Partizanov odnos broja primljenih golova i broja izgubljenih bodova u tim utakmicama (u kojima je primao golove) je katastrofalan u poređenju sa Zvezdom i Radničkim, pa i u ovoj statistici treba tražiti razloge Partizanovog velikog zaostatka na tabeli u odnosu na vodeći dvojac.

Da bi sve bilo jasnije, Partizan je ukupno izgubio 24 boda od početka sezone, a preostalih šest u odnosu na prikazanih 18 je izgubio u mečevima kada je igrao bez golova, 0:0. Radnički je samo jednom igrao bez golova ove sezone, protiv Rada na Banjici, pa ukupno ima 13 izgubljenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Душан Терић
Saturday, 09.03.2019
20:59

Nije problem broj primljenih goliva nego broj datih. A tu smo katastrofa. Nema trenera nema igre. A bata nema nimalo stida pa makar da ponudi ostavku

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 09.03.2019
13:19

Moze jedan tekst o tome za koliko bodova smo osteceni posto su od srede ta cifra i taj broj (u)vec(an)i za jedan?

avatar
paok
Saturday, 09.03.2019
13:48

Mozda i jesmo negde osteceni to nije sporno. Problem je sto imamo krs ekipu, sve u vezi defanzivci, nema ko da napravi normalnu akciju. Mozda bi Tosic mogao ali on je stalno povredjen a i forma mu je katastrofa. Bolje mi da gledamo u nase dvorište jer nam se ne pise nista dobro.

avatar
Man united
Saturday, 09.03.2019
15:11

А Лукић кад је имао крш од екипе и оправдано се жалио на суђење, дочекиван је са паролама како смо лоши и да нема потребе да се жалимо на суђење. Ето како сами себи ускачете у уста. Чак и да имате лоше суђење (а немате), боље останите при ранијим флоскулама него што их сваки час мењате у зависности од ситуације.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 09.03.2019
14:04

Ne mozda nego sigurno i to na nekoliko utakmica, previse cak i za moj ukus i miris. Ja uvek najpre gledam (u) svoje dvoriste, make no mistake about it, ali, gledam i (na) put ispred svoje kuce pa i na sve ostale puteve kojima se svakodnevno krecem, ali, i puteve kojima se krecu oni koji mogu da se sretnu sa mnom, shvati da mora sve da bude prokomentarisano barem jednom nedeljno, a sudije nisu i ne mogu da budu oslobodjene odgovornosti ukoliko mi imamo los tim i(li) lose igramo, njih to uopste ne treba da zanima i tangira.

avatar
Delije Sever 021
Saturday, 09.03.2019
13:16

To je zato sto sudije ne sviraju penale za njih nisu oni krivi.

avatar
Impozantno
Saturday, 09.03.2019
13:04

Pa da,kad u sredini igraju samo defanzivni vezni,a po krilima centralni vezni,sta da se ocekuje?