Francuzi zvali i Muslina i Drobnjaka, da li im je sada jasno šta je, zapravo, Zvezda?

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.10.2018.
14:36
Izvor: Sportske.net

Velika pažnja u francuskim medijima pridaje se Crvenoj zvezdi ovih dana, sa brojnih strana su tražili informacije i pokušali detaljno da srpskog šampiona predstave tamošnjoj javnosti.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Danas smo vam preneli neke od tekstova koji se mogu videti u tamošnjim medijima, poput Le Talekovog intervjua ''Frans fudbalu'', ili ''L'Ekipovom'' podsećanju na Zvezdine legende, a zanimljiv je bio i razgovor francuskih novinara sa Slavoljubom Muslinom i Antom Drobnjakom, koje tamošnja javnost odlično poznaje.

Slavoljub Muslin je kao igrač, tokom osamdesetih, nastupao za Lil, Brest, Kaen, kao trener radio je u Le Manu, a danas je za ''L'Ekip'' poslao moćnu poruku Francuzima šta za njega zapravo znači Crvena zvezda.

''Malo sam subjektivan: SVE! To je porodica kojoj pripadam zauvek. Kao bivši njen član, vrata su mi uvek otvorena i uvek sam tamo dobrodošao'', poručio je Muslin.

Anto Drobnjak je od 1992. do 1994. predvodio napad Crvene zvezde, posle čega je karijeru nastavio u Francuskoj. Igrao je za Bastiju, Lans, kasnije za Sošo i Martig...

U susret večerašnjem duelu na ''Parku prinčeva'', on se prisetio teškog perioda devedesetih, kada je došao u Zvezdu, nedugo pošto su se crveno-beli popeli na vrh Evrope i sveta.

''Potpisao sam dva meseca pre uvođenja sankcija i prilično uznemiren sam se priključio ekipi. Iz Barija je tada ostalo samo par igrača. Ostao sam dve godine, iako samo potpisao ugovor na tri godine, nismo mogli da igramo u Evropi...

Ne treba mešati sport i politiku. Crvena zvezda nije kriva za ono što se dogodilo. Koliko ja znam, nije bilo sličnih mera za Ukrajinu ili Rusiju posle svega što se tamo događalo'', podsetio je Drobnjak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NUSKNV-S/P/M/R
Wednesday, 03.10.2018
21:03

Valjda je Bordo veci klub od Le Mana.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 03.10.2018
18:14

Tek sada im nije jasno, da bi im bilo jasno morali bi da pogledaju jednu njenu utakmicu SL.

avatar
Stefan Lazović
Wednesday, 03.10.2018
15:10

Kazu ne treba mesati politiku i sport a nas su kaznili zbog politike

avatar
Südkurve München
Wednesday, 03.10.2018
14:47

Svaka cast na izjavi Drobnjak